Окривио бившу жену: Како се одвијао злочин у Загребу

Када је загребачка полиција у два часа у ноћи с петка на суботу добила пријаву да аустријски држављанин Харалд Копиц (56) на Фејсбуку пише опроштајне поруке, мало ко је мислио да ће у луксузној згради гдје је овај финансијски стручњак живио наићи на стравичан призор.

Регион 26.09.2021 | 10:32
Окривио бившу жену: Како се одвијао злочин у Загребу

Успаваћој соби било је мртво тијело четворогодишњака, а у дневној соби мртва тијела близанаца, дјевојчице и дјечака, које је претходно отац успавао таблетама и затим задавио. Копиц је показивао знакове живота, јер самоубиство таблетама очито није успјело и одмах је превезен у болницу, а Млинови, елитно насеље на сјеверу града, било је блокирано.

У изнајмљеном пентхаусу у петак увече одвијала се стравична драма са несагледивим последицама, а овакав злочин у Загребу још није забиљежен. Харалд Копиц је чувао дјецу преко викенда, а његова бивша супруга у то вријеме није била у Загребу, пишу Новости.

У суботу ујутро у Дубровнику је, након што је примила вијест о убиству своје троје дјеце, хоспитализована у тешком психичком стању. Након љекарске интервенције, мајка је отишла у Неум.

Комшије су откриле да долазак дјеце није указивао на било какав проблем, јер су често била код оца преко викенда. А онда се на “Фејсбуку” могло прочитати писмо убице, написано на енглеском: “Збогом свима. Напуштам вас јер не могу више. Љубав мог живота Марија Д. оставила ме јер је моја бивша жена Дајана К. била врло лоша према њој и јер немам више новца. Све што сам покушавао радити задњих годину и по није успијевало и чак нити моја браћа из масонске ложе нису хтјела помоћи, а на крају нису ми хтјели одговарати ни на телефонске позиве”.

Аустријски бизнисмен написао је да су му помагали само најбољи пријатељи Роланд и Манфред и брат Хелмут и завршио је своје обраћање на друштвеним мрежама “али сад, сад је крај. Зато збогом”.

Неко од његових познаника видео је поруку на Фејсбуку и алармирао полицију, и тако је почела ноћ ужаса. Искусни полицајци који су се нашли у Млиновима тврде да тако нешто никада нису видјели, јер су уз дјецу били јастуци којима их је отац угушио. Када је полиција ушла у стан, отац се пробудио и био свјестан свега што се догађа, а уз дјецу су биле поређане омиљене играчке.

Комшије Аустријанца добро познају, често је одлазио у локални кафић, а у посљедње је вријеме био у вези са манекенком. Сви његови послови су пропали, а многе фирме које је имао су или затворене или су биле у минусу. Заступао је и неке лизинг фирме и био под сумњом да је организовао младиће који су утјеривали дугове, али је Аустријанац све то демантовао. Увијек је био елегантно обучен, са скупоцијеним сатовима на руци, а у прошлости је радио и за велике компаније попут “Боша” и “Алкател”.

Рођен је у Бечу и често је био на релацији Загреба и аустријског главног града, а прије петнаестак година се застално преселио у Хрватску. Радио је као финансијски савјетник, посредовао код куповина компанија, а онда су почели проблеми.

Прво са раставом, а онда и пословни. На друштвеним мрежама редовно је објављивао слике насмијане дјеце која су проводила викенде са њим, ишла на излете и путовања. Ништа није указивало на катастрофу, а полиција никада није интервенисала због пријава о породичном насиљу. Изнајмио је скуп стан и на мрежама се хвалио да је члан масонске ложе.

Након стравичног злочин који се одвијао у Млиновима, комшије кажу да је ријеч о уклетој кући, јер је полиција долазила безброј пута на разне интервенције. Свјетло је у пентхаусу горило је те кобне вечери и дубоко у ноћи, када се очито одвијао злочин који је згрозио и Хрватску и регион.

(Новости/Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

НН

26.09.2021 08:44

Сто није убио бивсу зену ако му је она била крива, а не дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам

26.09.2021 09:13

Мислио сам да су социјалне слузбе у свијету много боље од ових додикових? А направити пропусте или нерадом довести до оваквих исхода. Социјалне које постављају по партиској линији јер бемају гдје са њима треба у најмању руку стријељати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центар БЛ

26.09.2021 09:33

Немојте тако, Центар за социјални БЛ, је најбољи у регији. Ирена Јолдзиц је направила добар посао. Најбоља директорица до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трагедија

26.09.2021 09:36

Јадан цовек написао:"Љубав мог зивота,напустила ме је јер висе нисам имао пара..." Па добро,засто недузна деца да испастају? Није ту вероватно никада ни било љубави, док је она отисла кад су финансије затајиле.Питам се да ли су неки свесни ста све могу да изазову својим понасањем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

26.09.2021 10:11

Има ли макар несто новца да плати себи слободу? На овој планети је судство мање - висе као код нас, па тако и у ХР. Ко има новац, има све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чегртуша

26.09.2021 11:28

Класика. Зателебао се, оставио породицу, љубавница га шутнула, сконтао да је испао будалетина на куб. Па још помислио да ће масони и интересни пријатељи да се баве његовим љубавним неприликама, кад оно међутим. И онда ајде да убије дјецу, јер му ето дошло тешко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

26.09.2021 12:50

Нисам у животу мрава згазио,али ово говно треба откувавати на тихој ватри.

Name

Ре Арм

26.09.2021 14:55

После терапије, све ћему доћи из гузице у главу, и да га пусте на слободу, ваља му живити са чињеницом да је побио властиту Дјецу. Не треба му већа казна.