Лашет: Тјесна борба, унионисти желе да воде владу

Кандидат за канцелара ЦДУ/ЦСУ Армин Лашет рекао је вечерас да се води тјесна борба у изборној ноћи, али је и поручио да унионисти желе да воде нову владу.

Свијет 26.09.2021 | 20:05
Лашет: Тјесна борба, унионисти желе да воде владу

На почетку обраћања у изборном штабу он је нагласио да се по први пут послије 16 година Ангела Меркел није кандидовала за канцелара, тако да су унионисти у изборну трку ушли без "бонуса".

"Знали смо да ће бити тешко и да ћемо имати тјесну борбу у предизборној ноћи. Још немамо коначне резултате. Али већ сада можемо рећи да не можемо бити задовољни резултатом", констатовао је Лашет.

Рекао је да у сваком случају исход гласања ставља Њемачку, али и ЦДУ/ЦСУ, као и све демократске странке пред велики изазов, јер је неопходно поставити смјернице за наредне године.

"То не може учинити само једна странка, потребно је да превазиђемо све раздоре и да сарађујемо. По први пут ћемо имати трочлану владу", нагласио је он.

Рекао је да је ЦДУ/ЦСУ од својих гласача добила глас за владу коју би преводила та странка.

"Због тога ћемо учинити све да формирамо владу под водством ЦДУ/ЦСУ, јер Њемачкој треба коалиција будућности, која би модернизовала земљу", нагласио је он.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Афган

26.09.2021 18:07

Пуко си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсолутно романтићно

26.09.2021 19:40

Модернизовати земљу?Примите мене у тако заосталу,бићу већи Швабо од Бекенбауера и Руменигеа заједно.Врло радо ћу промијенити име и још радије заборавити одакле сам дошао.

ОДГОВОРИТЕ