Болнице почеле да отпуштају раднике невакцинисане

Болнице у Њујорку почеле су да отпуштају или суспендују здравствене раднике који одбијају државно наређење да се вакцинишу против ковида 19, што је резултовало недостатком особља и одгађањем појединих оперативних захвата или смањењем обима услуга у неким установама.

Свијет 28.09.2021 | 08:03
Болнице почеле да отпуштају раднике невакцинисане

Градоначелник Њујорка Бил де Бласио рекао је на конференцији за новинаре да градске болнице још нису осјетиле велики утицај наређења о обавезној вакцинацији и додао да је забринут због других области у држави у којима је стопа вакцинације нижа.

Џоан Кавано, портпарол “Католик хелта”, једног од највећих пружаоца здрваствених услуга у западном Њујорку, рекла је да овај систем у потпуности сарађује и да је пребројао вакцинисане, изузете и оне раднике који су суспендовани без права на плату.

Она је одбила да каже колико је запослених суспендовано или добило изузеће од вакцинације из медицинских или вјерских разлога.

Медицински центар “Ери” и Бафалу суспендовао је одређене оперативне захвате и престао да прима пацијенте на одјељења интензивне његе из других болница док се припрема да уручи отказе стотинама невакцинсаних радника, река је портпарол Центра Питер Катлер.

Кампања за вакцинацију интензивирана је док предсједник Џозеф Бајден и федерални политички лидери појачавају притисак на невакцинисане Американце. Поједини грађани противе се обавезној имунизацији из вјерских или здравствених разлога.  

(Срна Фото: ЕПА-ЕФЕ/ БИОНТЕЦХ СЕ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Бонанза

28.09.2021 06:14

То им је врло, @паметно@, ако се отпустају медицинари, ватрогасци, па у неко вријеме и полиција онда цему слузи дрзава. Приватни сектор би могао да се оформи, али и да формира независне прототипе свега, па и дрзава, и то у духу кристализације и индивуализације. Вец постоје приватне застите, а и у медицини, назалост то слабије функционисе од СФРЈ, али боље од неких аутоблудних стрвари од комплетног стабла политицара данас. Скола, такодје, пробио се лед о онлине сколовоању, али и приватне основне и средње сколе постоје. Опет и то би морало бивати стабло и ресурс, и дрзава је једина која мозе натјерати све на те ствари, повлацеци своју улогу и улогу дрзавних апарата на неку мање битну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бонанза

28.09.2021 06:17

Морање + немогуцности = болест === није добро ни за кога укљуцујуци и силедзије и намједнике тога. Исто униставање људских токова и неких биоценоза, биотопа, ако се тако мозе говорити и за социолоска и остала окрузења цовека, слаби оног ко их намеце, цесто и људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

28.09.2021 06:22

И ко це сад да сноси одговорност сто је особље отпустено и не могу се неки оперативни захвати урадити на вријеме???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2021 09:40

Онај ко одбија вакцинацију ?????

Name

Ноле

28.09.2021 13:01

Тај ко се није вакцинисао је вец самим отпустањем с посла сносио одговорност.А за ово даље???А мангупе...

Name

Ет ја упитах

28.09.2021 18:45

Кад суспендују све медицинаре,да ли це политицари давати инекције?Наравно да би спасили цовецанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

29.09.2021 09:21

То су одличне вијести. Овај пирамидални корумпирани сатански систем да коначно колапсира и да се све распадне што је на њему засновано. Биће хаоса глобално, али треба изџати и проћи све то док се не роди неки нови и праведнији свијет.

ОДГОВОРИТЕ