Литванцу лекари извадили из стомака килограм шрафова, матица и ексера!

Литвански лекари извадили су више од килограм шрафова,ексера вијака, матица, из стомака немнованог мушкарца који је почео да гута металне предмете након што је престао да пије алкохол.

Занимљивости 04.10.2021 | 16:32
Литванцу лекари извадили из стомака килограм шрафова, матица и ексера!

Литвански лекари са Клаипедске универзитетске болнице су неименованом мушкарцу из желуца извадили килограм ексера, шрафова, матица и другог метала, пренели су  медији у Литванији. Неки од предмета извађених током операције у болници били су дугачки и по 10 центиметара.

Мушкарац је у колима хитне помоћи довезен у болницу, а имао је снажне болове у трбуху. Према медијским наводима, мушкарац је престао пити алкохол те је гутао металне предмете готово месец дана.

Према речима лекара, случајеви у којима се страна тела налазе у људским телима нису ретки, али овог пута је количина пронађених предмета била изненађујуц́а преноси ЛРТ.

Према лекару, обично око 80 посто страних тијела која се налазе у људским тијелима елиминишу се природним путем, али око 10-20 посто мора се повући ендоскопски и само око ј1% људи с таквим патологијама морају на операцију.

v <фигцаптион ид="цаптион-аттацхмент-14176" цласс="wп-цаптион-теxт">ексери матице извучене из стомака Литванца

“Та количина ових страних тела је јединствена. Операција је такође изведена јер је постојала клиничка сумња да су сва та страна тела пробила желудац”, рекао је Шарунас Даилиденас, хирург на Одељењу за абдоминалну и ендокрину хирургију Клаипедске универзитетске болнице.

Према речима саговорника, таква операција није компликована у хируршком смислу, али је у овом случају трајала дуже – око три сата – јер је рендгенском контролом морала “ухватити” сва страна тела у пацијентовом желуцу, величине од 10 цм до 2 мм.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар