Београдски салони пуни мушкараца, а ево и зашто!?

Мушкарци долазе у козметичке салоне због претеране маљавости, али на крају се "навуку" и постану редовне муштерије, кажу раднице у салону.

Занимљивости 07.10.2021 | 20:42
Београдски салони пуни мушкараца, а ево и зашто!?

Све више мушкараца посећује козметичке салоне у Београду и тренутно чине бар 30 одсто редовних муштерија.

Све више је оних који долазе редовно са својим девојкама и најчешће раде третмане депилације, чупања обрва, маникир, педикир и соларијум, тврде козметичарке. 

"Мушкараца у салонима има све више. То није само моје искуство, већ то кажу колегинице у салонима по целом Београду. Има их од тридесет, али и од педесет година. Неки долазе само да среде леђа, сматрајући да су превише маљави, други депилирају цело тело, рачунајући и интимну зону. Често се дешава да их је први пут срамота, да се питају шта ће жене у салону рећи о њима. Али већ након неколико долазака се навикну и то нам постану сталне муштерије", каже за МОНДО Мирјана Јовић из козметичког салона на Новом Београду. 

РАДЕ НЕКОЛИКО ТРЕТМАНА И ОСТАНУ ЦЕО ДАН

Према њеним речима, број мушкараца који долазе због козметичких услуга повећао се пре пет или шест година и сада их сваке недеље има све више. 

"Већина њих су запослени, имају око 35 до 40 година и дошли су у салон како би им се средила нека одређена ствар, било да су то обрве, маљава леђа, нокти или кожа. Мушкарци који имају педесет или више, често долазе само на маникир. Имамо и муштерије које долазе редовно сваког месеца и раде неколико третмана, што значи да остану цео дан", каже за МОНДО Мирјана Јовић. 

НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ ВИДИ, ПА СЕ "НАВУКУ"

Најчешће се дешава да прво долазе само на депилацију и чупање обрва, и таквих муштерија је највише. Након тога се ослободе и долазе чешће, када год мисле да треба да среде свој изглед.

"У почетку им је мало непријатно, после се навикну. Обавезно питају има ли још неко од мушкараца ко долази и шта ће жене у салону мислити о њима. Већина њих заиста имају маље по леђима и потребан им је третман, исто као онима који имају превише густе или спојене обрве. Увек нам кажу да желе да им решимо проблем, али да то не буде упадљиво и да се не види да су посетили козметичара. Онда сви дођу поново, па кажу да слободно може још мало да се почупа, да обрве треба да буду још само за нијансу тање и слично", каже наша саговорница. 

УЗИМАЈУ ОГЛЕДАЛО И ПРОВЕРАВАЈУ ШТА ЈЕ ПРЕСКОЧЕНО

Осим оних којима су проблем маље, одређени број мушкараца ради готово све третмане, од медикира, педикира, соларијума, до третмана лица. 

"Редовнији су од већине жена. Када разговорам са њима, кажу да су навикли и да се осећају лоше када су им, рецимо, стопала груба и нису сређена. Има мушакараца који су врло детаљни и перфекционисти. На пример, имамо једног клијента који после сваке депилације узима огледало и ппроверава да ли је нека длачица случајно прескочена", објашњава козметичарка из Београда.  

ДОЛАЗЕ СА ДЕВОЈКАМА У САЛОН

Неки од њих у салоне долазе са својим девојкама,које често нису ни близу такви "детаљисти", објашњава наша саговорница. 

"Девојка не долази тако често, али дешава се да дођу заједно. Чини се као да јој не смета што се он сређује више од ње. Раде се третмани лица, затезања, фарбање, неге тела. Ни мушкарци не воле да изгледају старо и да им се виде боре, исто као што то не воле ни жене. Лепо је када је мушкарац негован, али не треба претеривати ни у чему", сматра козметичарка.

ЗБОГ СОЛАРИЈУМА ИЗГЛЕДА КАО ДА ЈЕ ДОШАО СА ОСТРВА

Један од мушкараца, редовни посетилац салона на Новом Београду, каже за МОНДО да нема ништа чудно у томе што се и припадници "јачег пола" негују и додао да сматра да би тога требало да буде више, али у томе нема подршку околине. 

"Од када идем у салон и радим третмане лица, видим позитивне промене и то ми се свиђа. Имам пријатеља који иде у соларијум и редовно изгледа као да је тек дошао са неког тропског острва. Многи то не подржавају, али ја не видим ништа спорно у томе. Мислим да би много већи број мушкараца долазио да имају довољно новца и да се не оптерећују тиме шта ће људи у салону да мисле о томе" , каже Никола Влајковић из Београда. 

(Мондо Фото:СХУТТЕРСТОЦК/YАКОБЦХУК ВИАЦХЕСЛАВ/МАД_ПРОДУЦТИОН/РУСАКПХОТО/ЕРМОЛАЕВ АЛЕXАНДЕР)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Шиме

07.10.2021 19:11

шта фали воде људи рачуна о себи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма, пусти

07.10.2021 19:38

Цупање обрва! Мускарац. Фуј!

ОДГОВОРИТЕ