Преко 30 година једе само буђаву храну и каже да се осећа као "чигра"!

Док неко свој јеловник не може замислити без меса, други своју исхрану базирају на воћу и поврћу. Међутим, кад је избор хране у питању Милутин из Осечине је светски феномен. Наиме, овај човек више од тридесет година није пробао свежу храну.

Занимљивости 13.10.2021 | 16:29
Преко 30 година једе само буђаву храну и каже да се осећа као "чигра"!

Његов организам тражи бајат хлеб, покварен пасуљ или устајалу чорбу, док су му за дезерт главна посластица труле воћке. 

-Све што је бајато то ми прија, ни сам не могу то да вам објасним, просто је тако. Никада се нисам разболео или пак имао неке здравствене проблеме. Иако сам ушао у осму деценију живота без проблема идем у надницу и тако зарађујем за живот. Никад ни најмањи проблем са желуцем нисам имао, па претпостаљам да ми је организам навикао и створио антитела на бактерије и вирусе због такве исхране, те због тога немам никакве тегобе и осећам се као чигра, казао је за РИНУ Милутин.

Они који га добро познају, не сећају се да су видели када је појео нешто свеже и тврде да је чудо природе и друштва. Сматрају да је то можда и тајна његове виткости. 

-Ако би му сада скували ручак и понудили топао и свеж оброк, он то узме, али га не једе одмах, већ остави да одстоји неколико дана и тек ће тада конзумира. Неће да једе храну која је припремљена истог дана, воли да то одстоји, јер му тако прија. Често нађе флашу с млеком, стару коју је неко бацио и одстојала месец дана, која на први поглед очајно изгледа, без проблема попије и има добар разлог због чега тако конзумира. Често га виђам да на минусу хода без обуће, каже његов комшија Жарко Алић.

Милутин се никада није пожалио на стомачне проблеме, важно је да храна коју конзумира има што дужи стаж, и тврди да је таква још укуснија.

Поједини га сматрају правим феноменом када је јеловник у питању, а за његову навику тешко да имају објашњење и лекари. Ипак, оно што је чињеница јесте да многи иако се здраво хране врло често не могу ни улицу да пређу. А, Милутин...иако му је јеловник „буђав“ изгледа, креће се и привређује као да је младић. 

(24седам.рс Фото: РИНА)

Коментари / 0

Оставите коментар