Рат око Беовизије: Продукција расписала конкурс, РТС каже ми одлучујемо!

Расписан је конкурс за музичко такмичење чији ће победник представљати Србију на „Еворвизији”, али је он сенци због рата који се води између продуцента Саше Мирковића и РТС-а, у коме обе стране тврде да имају право да изаберу представника Србија.

Забава 13.10.2021 | 20:40
Рат око Беовизије: Продукција расписала конкурс, РТС каже ми одлучујемо!

Из Мегатон продукције су саопштили да се фестивал више неће емитовати на РТС-у, и наводе да су они власници фестивала, те да се Беовизија сели на другу телевизију са националном фреквенцијом. Са друге стране РТС наводи да само они имају права на избор победника и представника Србије.

Продуцент Саша Мирковић објавио је на свом Инстаргаму да је расписан конкурс и то са веома вредним наградама за победнике.

- Мегатон продуцтион је оснивач и власник фестивала Беовизија. Он је настао 2003. године кад РТС и није имао право да шаље представника на Евровизију која је такође приватни фестивал само на европском нивоу. Први победник Беовизије је Тоше Проески и тада је РТС био само емитер. Кад је ЕБУ тј.организатор Евровизије дозволио РТС да учествује Мегатон продуцтион је уз накнаду препустио само лиценцу РТС-у за одабир жирија, учесника а ми смо радили извршну продукцију. Тако је било дуги низ година и Беовизија је увек била леп фестивал", написао је на друштвеним између осталог.

"Беовизија као највећи музички фестивал у региону ће наставити своју мисију ширења добре музике на чијој ће сцени увек бити најбољи извођачи са најбоље одабраним песмама, пише у саопштењу.

Saša Mirković
ФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

РТС одговара: „Ми одлучујемо ко иде на Евросонг”!

Међутим Јавни медијски сервис је такође издао своје саопштење у коме наводе да ће избор представника Србије на Евросногу, одржати на исти начин као што је то било и до сада.

- Радио-телевизија Србије, као чланица ЕБУ, једина има право да делегира композицију која ће представљати Србију на „Песми Евровизије“. Та композиција представља РТС као кућу, али представља и Републику Србију. Начин избора композиције такође је јединствено право РТС-а. Ове године, поново је расписан јавни конкурс за избор композиције. Србија ће свог представника у Торину 2022. изабрати на такмичењу које ће организовати РТС, по евровизијском моделу, гласовима публике и стручног жирија, као и сваке године када је овај начин избора коришћен као модел. Овогодишњи јавни конкурс траје до 1. децембра, након чега ће РТС, на основу пристиглих пријава и квалитета композиција, донети одлуку о детаљима такмичења, које нас, уколико епидемиолошки услови дозволе, очекује почетком следеће године – наводе у саопштењу Радио-телевизија Србије!

uraganke
ФОТО: ПРОФИМЕДИА

курир.рс

Коментари / 0

Оставите коментар