Пожар у Сребренику уз експлозије: И даље гори фабрика

У фабрици намјештаја, мадраца и спужве Захареx код Сребреника вечерас је избио велики пожар који ватрогасци још нису ставили под контролу. Снаге су усмјерили на спречавање продора ватре до спремника са полиетиленом који се налазе под земљом, потврђено је за Клиx.ба.

Босна и Херцеговина 13.10.2021 | 22:45
Пожар у Сребренику уз експлозије: И даље гори фабрика

Пожар великих размјера вечерас нешто иза 20 сати захватио је фабрику намјештаја, мадраца и спужве Захареx у мјесту Јежинац надомак Сребреника.

Како је за Клиx.ба потврђено из Професионалне ватрогасне јединице Сребреник, на терену се налази пет ватрогасних екипа који се боре са ватром.

"Ватру тренутно гасе три екипе из Сребреника те по једна из Тузле и Лукавца. Према посљедњим информацијама, тренутно се брани подручје са спремницима полиетилена који се користи за производњу спужве, а налазе се под земљом. То нам је сада најкритичније како не би дошло до еколошког инцидента", казали су за Клиx.ба из Професионалне ватрогасне јединице Сребреник.

Ватру у унутрашњости објекта досад су у неколико наврата пратиле и експлозије, а према првим информацијама из полиције, повријеђених особа у овом догађају нема.

(Клиx   Фото: Радио Сребреник)

Коментари / 0

Оставите коментар