Оптужница против Едина Врања, предлог да се уступи БиХ

- Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло је оптужницу против осумњиченог Едина Врања, због кривичног дела ратни злочин против ратних заробљеника.

Србија 14.10.2021 | 07:31
Оптужница против Едина Врања, предлог да се уступи БиХ

Тужилаштво ће предложити да се тај предмет уступи Босни и Херцеговини, саопштено је.

Тужилаштво је на свом сајту навело да ће поднети предлог Одељењу за ратне злочине Вишег суда у Београду за уступање кривичног гоњења у наведеном предмету органима Босне и Херцеговине.

Објашњено је да ће то бити урадјено на основу прописа којима се регулише регионална сарадња измедју Србије и БиХ, Закона о медјународној правној помоћи у кривичним стварима и Уговора измедју Србије и БиХ о правној помоћи у градјанским и кривичним стварима.

Врањ, некадашњи начелник Сектора за организовани криминал Министарства унутрашњих послова Федерације БиХ је 12. септембра ухапшен на граничном прелазу Увац измедју Србије и БиХ, на основу полицијске потернице због сумње да је извршио ратни злочин.

Потом је Одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду, након саслушања, донело решење којим му је одредјен притвор од 30 дана.

Притвор је одредјен због постојања околности које указују да постоји опасност да би окривљени, уколико би се нашао на слободи, могао побећи.

Врањ је осумњичен за злочине против ратних заробљеника на подручју Горажда, од јануара 1993. до октобра 1994.

Он је после рата у БиХ био начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције и начелник Одељења за организовани криминал.

Напустио је Управу полиције Федерације БиХ 2016, када је постао директор приватне агенције за безбедност.

(Бета Фото: Аваз) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Горки

14.10.2021 05:58

Ако га уступе БХ зна се да це бити ослободјен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

14.10.2021 06:17

Велики пораз Србије,у БиХ је процес заврсен,немају основа за судјење па као фол предати га БиХ.

ОДГОВОРИТЕ