Марко није успео да оствари највећу жељу, болест га је савладала!

Глумац Марко Живић преминуо је од последица корона вируса у 49. години.

Магазин 14.10.2021 | 22:22
Марко није успео да оствари највећу жељу, болест га је савладала!

Стигле су тужне вести, глумац Марко Живић преминуо је вечерас у 18.30 часова.

Глумац се протекле три недеље борио са корона вирусом, а последње недеље је прикључен на респиратор.

"Марко је веома лоше, јако је слаб. Има обострану упалу плућа, високу температуру, те велики број бактерија које у комбинацији са осталим удруженим болестима против којих се и раније борио чине веома лошу клиничку слику," испричао је извор близак Живићу пре само један дан.

"Добио је позитиван резултат на ковид и неопходну терапију на коју је добро реаговао, па се чинило да све иде набоље. Због тога је, на личну иницијативу, отпуштен на кућно лечење, међутим, како је коронавирус непредвидив, симптоми су преко ноћи постали гори, тада је глумац враћен у болницу на лечење " испричао је извор.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-10-14/10142021092516.јпг" />

Подсетимо, глумац се годинама борио са малигним канцером једњака и желуца.

"Болест једњака је, кажу многи, немогућност да се помириш са неправдом. Неправда било које врсте много ме боли, као и немоћ. То су две ствари у животу које не подносим," испричао је Марко те 2008. године након вишесатне операције. Он је тада имао 36 година и жеља за животом победила је опаку болест.

"Оптимиста сам. То ми је много помогло у лечењу. Стално сам правио позитивну атмосферу на одељењу<стронг>. Било је тамо и тешких случајева, али су устајали. Вичем им: хајмо сви у шетњу. Неки су у почетку мислили да сам луд, а онда су схватили да тиме што дижем себе, помажем и њима. Ја сам у шок соби шетао, што није баш уобичајено. Моја мајка је питала др Пешка: "Како Марка мало да смиримо?", а он је одговорио: "Немојте га дирати, та креативност и енергија морају да излазе","открио је глумац за "Новости", а онда поделио своја најинтимнија уверења: <див цласс="адс"> <див ид="беацон_аф295742а7"><имг срц="хттпс://адс.курир-инфо.рс/www/деливерy/лг.пхп?баннерид=0&цампаигнид=0&зонеид=262&лоц=хттпс%3А%2Ф%2Фстил.курир.рс%2Фвести%2Ф161859%2Фмарко-зивиц-49-није-доцекао-да-му-се-испуни-највеца-зеља-преминуо-је-вецерас&цб=аф295742а7" алт="" wидтх="0" хеигхт="0" />

"Оперисан сам на Светог Николу. Био је петак, а мени је слава Света Петка. Вратио сам се на посао на Светог Јована. Рекао бих да ме свеци прате. Религиозан сам, славим славу и волим да одем у цркву. Стара је прича да не пронађе човек цркву, већ она њега. Невероватно је да сам ја своје једино право место пронашао у Саборној цркви у Београду и Лазарици у мом родном Крушевцу."

Иза њега је развод после четири године брака са водитељком Наташом Павловић.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-10-14/10142021092528.јпг" />

<стронг>Марко је у пар наврата причао како му је ностварена жеља да постане отац.

<стронг>"Неостварена жеља ми је да постанем отац. Знате, то је велики професионални ангажман, бити добар отац, то сам научио у својој породици."

Међутим, након краха брака Марко више јавности није показао ни једну девојку. Он и водитељка Наташа Павловић били су четири године у браку, који је свима наизглед деловао савршено. Зато је као бомба одјекнула вест да се разводе. Она се након тога удала и добила двоје деце.

Друга велика несрећа која је задесила Марка Живића је смрт оца са којим је био веома близак:

"Изгубио сам највећег и најоданијег пријатеља.То се не подноси, са тиме се живи. Зато му и сада кажем: “Идемо даље мајсторе, не брини. Највећи пријатељу мој”. Није био човек који се често среће. Саветовао ме је да је породица све, и да увек помогнем другом, да неко други увек за мене први. Научио ме је да се не питам зашто помажем, него да ли сам довољно помогао. Он је многима помагао и није се питао."

Зато је и Марко увек спреман да помогне. Недавно је о томе јавно проговорио, иако се за многе његове хуманитарне активноси не зна.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-10-14/10142021092543.јпг" />

"Имам пријатеље, једну ромску породицу коју често срећем и њихово дете је било болесно. Ишли смо заједно да купимо лекове јер нису имали здравствену књижицу. Цео дан после тога сам био нерасположен. Питао сам се шта би се десило с тим дететом да мене нису срели случајно. Да ли би добило 40 температуру и ушло у још веће проблеме. Не идеш тамо где хоћеш, него где те живот води. Плакао сам од среће што сам се баш ја нашао ту у том моменту да им помогнем," испричао је Живић.

(Стил.курир.рс Фото: курир)

 

Коментари / 0

Оставите коментар