Метеорит јој пролетео кроз кров и пао на кревет

Канађанка Рут Хамилтон је спавала у свом дому у Британској Колумбији када је пробудила “експлозија” праћена лавежом њеног пса, у 23.35 часова. Скочила је из кревета, укључила светло и видела велику рупу у плафону…

Занимљивости 15.10.2021 | 15:36
Метеорит јој пролетео кроз кров и пао на кревет

Прво је мислила да је дрво пало на кућу, али када је назвала 911, док је разговарала са оператером, приметила је црни камен између својих јастука, преноси Тајмс.

“О Боже, па то је камен у мом кревету – рекла је оператеру, а касније је сазнала да је то заправо био метеорит.

Тежак 1,2 килограма и виличине велике песнице, метеорит је промашио женину главу за неколико центиметара.

“И даље не могу да поверујем, али рупа у мом плафону је и даље ту” рекла је Рут.

У ноћи када је метеорит упао госпођи Хамилтон у кућу, многи су видели ужарену лопту на небу и чули два праска. Госпођа те ноћи није могла да заспи од шока. Пијуцкала је чај заваљена у фотељи и посматрала метеорит који је лежао на кревету преноси Телеграф.рс

meteorit rupa u sobi <фигцаптион ид="цаптион-аттацхмент-14412" цласс="wп-цаптион-теxт">метеорит је направио рупу у соби

Ипрва је вести задржала за себе, али је касније ипак одлучила да догађај пријави Универзитету Западног Онтарија, где је професор Питер Браун потврдио да је камен део астероида.

“Моје унуке сада могу да кажу да је њихова бака умало погинула у свом кревету, због метероита” рекла је Рут.

Шанса да се ово догоди је један у 100 милијарди, а те ноћи су на Земљу пала чак два камена. Научници су други пронашли на ливади, километар даље. Госпођа Хамилтон је рекла да планира да задржи камен, када научници заврше са истраживањем, пошто је пао на њену земљу.

“Невероватно је да сам преживела ово без и једне огреботине. Само је требало да очистим комадиће гипса који су пали са плафона” рекла је бака.

Уз помоћ метеорита, научници ће моћи да реконструишу његов пут из свемира, кроз атмосферу Земље, као и да сазнају више о соларном систему и појасу астероида.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар