Директор "Електропривреде РС" породицу Додик помаже са 31,8 милиона марака

Струјни удар на џепове грађана не брине Луку Петровића, директора „Електропривреде Републике Српске“ и генералног секретара владајућег СНСД.

Република Српска 16.10.2021 | 11:40
Директор "Електропривреде РС" породицу Додик помаже са 31,8 милиона марака

Док власник живота у Републици Српској Милорад Додик пријети новим ратом, на другој страни дешава се нова отимачина јавног новца за помоћ врховној породици.

Канал кроз који ће проћи нових 22.000.705,4 КМ води до бањалучког „Проинтера“ и „сарадника“ му Игора Додика, сина Милорадовог. Други канал за одлив 9.827.860 КМ је фирма „Дwелт“ Стефана Крнете. Укупно 31.828.565 КМ!

За свих осам лотова, у тендеру названом „заједничка јавна набавка услуга надзора, одржавања и администрације сап инфраструктуре, одржавања САП ЕРП система уз проширење постојећих функционалности и набавке САП лиценци и одржавања САП лиценци, имплементација САП у ЗП, имплементација модула људских ресурса и обрачуна плата, имплементација модула инвестиција и пројектног система, набавка дата центра, матичног и 15 зависних предузећа у саставу 'Електропривреда РС' Требиње“, једини понуђач био је – „Проинтер“. Како и не би, када је за безочни буџетски одлив Петровић искористио ограничени поступак.

Надзор, одржавање и администрација САП система – 2.796.768 КМ!

Одржавање САП ЕРП система за проширење постојеће функционалности – 9.209.538 КМ!

Набавка и одржаање САП лиценци - 4.816.475 КМ!

Имплементација САП у Рудинг и Бистрицу – два пута по 74.369 КМ!

Имплементација модула људских ресурса и обрачуна плата – 2.805.660 КМ!

Имплементација модула инвестиција – 1.067.040 КМ!

Набавка дата центра – 1.156.487 КМ!

Према податку из 2015, у Републици Српској има 359.567 домаћинстава, свако од њих само за овај посао владајућој породици дало је – 61,2 КМ. Ако се у обзир узме да број домаћинстава значајно опада, јер становништво одавно бјежи главом без обзира, онда цифра значајно расте.

Ту свакако није крај, јер је Петровић 30. септембра са фирмом „Дwелт“ Стефана Крнете, зета бившег СНСД-овог министра здравља Ранка Шкрбића, потписао уговор вриједан 9.827.860 КМ. Толико кошта „одржавање софтверске платформе за снабдијевање“. Крнета је, наиме, партнер „Проинтера“ за послове у енергетском сектору.

Да је „Проинтер“ у вези са владајућом породицом Додик, потврдио је и сам члан Предсједништва Босне и Херцеговине и то 18. јула 2019. године пред народним посланицима, а потом и у интервјуу „Реците Аљазеери“.

„Није власник, ни овлаштено лице у тој фирми, али јесте сарадник те фирме, сарађује са иностраним фирмама и има од тога приходе“, казао је Додик пред народним посланицима.

Да Додик млађи „сарађује“ са „Проинтером“ пред Основним судом у Бањалуци потврдио је и Бојан Вујић, некадашњи директор фирме, тренутно на челу „Инфинитy Интернатионал Гроуп“, у чијем саставу послује – „Проинтер“. 

Након оба признања, тендери су наставили да се нижу. Пословање ове фирме проширено је и на породици мрску Федерацију БиХ с којом би Додик ових дана ратовао.

О Петровићу је много тога речено.

Тек што је сјео у фотељу директора Електропривреде Републике Српске, 16. новембра 2018. године, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић размишљао је како најбоље и најбрже да се одужи за указано му повјерење. У јавном предузећу којим је загосподарио почео је да смишља ИТ потрепштине, а онда и да расписује тендере за само једног понуђача. Од тада до данас само „Проинтеру“ је око 40 милиона КМ.

Претходне управе, Жељко Ковачевић и Радмила Чичковић, нису показале нарочит интерес за развој трећег доба унутар ЕРС-а. Овој фирми, од 2016. до Петровићевог мандата, намијенили су тек пет уговора вриједних 10.542.024 КМ. Најуноснији међу њима, онај двогодишњи за надзор, одржавање и администрацију САП инфраструктуре, од 9.950.850 КМ „Проинтер“ је морао да дијели са београдском базом и бањалучким „Ланацом“ Небојше Нинића. 

ДВА МИЛИОНА КМ У ПРВОЈ ГОДИНИ В.Д. МАНДАТА

У јануару 2019. Петровић је, сам или уз „нечију“ помоћ, смислио – ЕРС-у је потребно унапређење и техничка подршка ИТ инфраструктуре.

То је, према тендерској документацији, подразумијевало инсталацију и конфигурацију нове опреме, нових сервиса са „бусинесс цонтинуитy“ и „десастер рецоверy“, виртуелизацију сервера, одржавање дата центра, радних станица и телефонских централа. Јасно, стигла је тек једна понуда, директору прихватљива. Уговор вриједан – 233.906 КМ потписао је 23. јануара.

Ипак, није било довољно. Ни близу! Три и по мјесеца је размишљао шта би још требало јавном предузећу. Обнова произвођачке подршке и лиценци за „цхецк поинт фиреwалл уређаје“! Једна понуда – прихватљива. Нови потпис на одлив 116.997 КМ стављен је 13. маја.

У ЕРС-у се Петровићу није допадао ни диспечерски центар па је услиједила уградња видео зида и реконструкција простора у управној згради у Требињу. Од свих бх. ИТ понуђача понуду шаље само „Проинтер“, директор Петрович прихвата и 7. јуна потписује уговор вриједан чак 584.971 КМ.

Узаврелу атмосферу хладио је новим тендером, оним за систем за климатизацију. Једна понуда била је спремна, комисија је одлучила да је „Проинтер“ поново прихватљив.

Све, од 2. августа, вриједи 35.077 КМ. Нова сезона скупих уговора почела је с првим кишним, октобарским данима. „Серверска инфраструктура“ на ред је дошла половином мјесеца, када је стигла поново једна понуда. По уговору, ЕРС је „Проинтеру“ платио 438.724 КМ.

Тендерска транспарентност директору Електропривреде РС не значи много. Што (сам или уз „нечију“ помоћ) замисли, то може да оствари и директним споразумом. „Цисцо Wебеx Цлоуд лиценце“, свакако „Проинтеру“, 29. октобра плаћа 3.942 КМ.

Успјешну прву годину в.д. мандата у удобној фотељи ЕРС-а Петровић је закључио 12. децембра уговором за „миграцију доменске инфраструктуре и маил сервера на нове платформе“ и набавку лиценци. Није потребно напомињати – стигла је једна понуда, а склопљени посао био је вриједан 438.560 КМ.

У његовој првој години грађани су преко ЕРС-а за „Проинтер“ дали готово два милиона марака.

2020. КАО УВЕРТИРА У СРЕТНИЈУ 2021.

То је свакако тричав износ, јер су године касније, испоставиће се, биле много сретније.

Озбиљним конзументима буџета потребан је континуитет па је директор, како је поново пристигла само једна понуда, обновио уговор за „унапређење и техничку подршку ИТ инфраструктуре“. Све је 30. априла 2020. платио нешто јефтиније, 233.064 КМ.

Да не би морао сваке године да расписује тендере и лута од „Проинтера“ до „Проинтера“, у јуну је одлучио да са овом фирмом, која је поново једина послала понуду, потпише трогодишњи оквирни споразум за обнову произвођачке подршке и лиценци за „цхецк поинт фиреwалл уређаје“ – 297.987 КМ.

Да би задовољио континуитет у одливу јавног новца, сам или уз „нечију“ помоћ, смислио је да му треба „обнова произвођачке подршке и лиценци за цисцо уређаје“. Понуду је опет имао само „Проинтер“ – 40.927 КМ.

Међутим, требало је агресивније па је 2021. започео набавком активне и пасивне ТК опреме. Понуду, као и увијек, имала је  само најважнија приватна ИТ фирма за обављање државних послова. Уговор вриједан 292.488 КМ потписан је 11. фебруара.

Да се премости глад до изузетне посластице директор Лука „Проинтеру“ је намијенио и два нова директна споразума – „интерфејс САП са билингом“ (7.017 КМ), као и креирање погона и складишних локација у вези са интерфејсом (7.020 КМ). Вриједности оба уговора процијенио је до максималне Законом о јавним набавкама БиХ одређене границе за директну подјелу јавног новца.

А, онда је услиједио тендерски бум. Петровић је окупио сва зависна предузећа из система Електропривреде и, сам или уз „нечију“ помоћ смислио - потребан му је систем за управљање имовином, електронски радни налози и праћење ефикасности. „Проинтер“, као и у свим претходним случајевима, једини шаље понуду. Директор Лука није ни трепнуо када је 31. марта потписао уговор од чак 13.511.328 КМ.

Приватна фирма која господари јавним сектором ни најмање вриједности није препустила случају. Систем за заштиту е-маил саобраћаја Луки Петровићу понудила је да изради за 7.207 КМ. Неименована друга фирма усудила се да пошаље понуду, али је била скупља за читавих 12 марака. Дакако, елиминисана је, а на новом уговору за „Проинтер“ стоји датум 23. априла.

ИТ машта директора петровича, којем, сада више нема сумње, неко помаже, нема границу. Израду студије дугорочног развоја аутоматизације дистрибутивне мреже платиће 233.979 КМ. Да ли је потребно напоменути да је пристигла само једна понуда?! Овог пута посао би требало да заврши „Проинтер“ и „Проинтерова“ – „Калдера“. 

Није заборавио, само је мало одгодио уговор за унапређење и техничку подршку ИТ инфраструктуре. Половина јуна ове године идеална је за нови уговор на основу само, опет једне пристигле понуде. Сада све кошта 231.660 КМ.

С датумом 2. јул стоји уговор за реконструкцију и проширење пасивне рачунарске мреже и активне мрежне опреме и сwитцхеве, а потписан је на основу, како другачије, него тек једне понуде. Вриједност – 187.080 КМ... 

У међувремену огласили су се саопштењем из компаније "Проинтер", у коме се каже да компанија није прекштила ниједан закон током потписивања уговора.

"Предметна набавка је у формалном смислу проведена крајем 2020. године, те је Одлука о избору најповољнијег понуђача објављена у мјесецу јануару 2021. године. Напомињемо да се радило о једној јединственој набавци која је због специфичности уређења Уговорног органа као холдинг друштва морала бити проведена на начин да се са сваким зависним друштвом холдинга закључе посебни Оквирни и појединачни уговори за предметну набавку. Дакле, потписивањем поменутих уговора, компанија Проинтер ИТСС није прекршила ниједан закон", наглашено је у саопштењу компаније "Проинтер".

(БН/Журнал.инфо)

Коментари / 97

Оставите коментар
Name

16.10.2021 09:59

ДРАГИ БОЖЕ САЧУВАЈ БИЈЕДНИ НАРОД ОД СВАКОГА ЗЛА И АЛАВИХ АЖДАЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

16.10.2021 11:26

Тешко оном кога овај мешетар онако грли...много је скупо..

Name

Ре

16.10.2021 11:27

А тебе биједо зели послати у ровове.. све фол српство а милионе у дзепове својој дјеци. Па ста би тек радио да је самостална република?? Пфффф узас

Name

Хаххаа

16.10.2021 11:35

Гебелсовска прица

Name

Овца

16.10.2021 11:48

Нажалост ти софтвери, одржавања, укупно сав ИТ, не вриједи пишљивог боба. Плаћено јесте, али да бисте стекли осјећај колико се прича преувеличава правим једноставно поређење. То би било као да за фићу кажете да је ферари. Врло мала корист ...

Name

Сека-пека

16.10.2021 11:50

Ланацо само од Електрокрајине у задњих 16 година узима око 2 милиона КМ годисње

Name

ДЕГОТХИА

16.10.2021 11:52

ПА ТО ЈЕ САСВИМ ПРИРОДНО - КНЕЖЕВИНА ПРОИНТЕР И КНЕЗ ДОДИК КОЈИ КАЖЕ СВЕ ЈЕ МОЈЕ !!!

Name

Зис

16.10.2021 12:08

Двије пропасти људске. Јос им Стевандиц фали.

Name

Ухх

16.10.2021 12:34

Јел то њихово Србско јединство?

Name

Ре

16.10.2021 13:46

Два највеца лопова у дрзави. Сад крезуби гласајте за њих. Цијене вртоглаво расту захваљујуци поскупљењу горива. Они намијестају народне милионе док народ гладује. Срам вас било.

Name

Ветеран

16.10.2021 15:57

Е несретни Лука боље да те сарган загрлио него ова наказа ови загрљај коста ЕПРС 40 милиона и висе

Name

Ветеран

17.10.2021 06:45

СТА СЕ ГРЛИТЕ ПУКЛА ВАМ ЛОПОВСКА ПОГИБИЈА СВЕ СТО СТЕ УКРАЛИ ОСТАЛО ВАМ ПУСТО

Name

Невесиње

17.10.2021 06:49

Родио се лопов рудоња на крај Босне и досо и опљацко Херцеговину остала му пуста пљацка и куца

Name

ре

18.10.2021 14:32

Он има папире од лекара да је луд па мисле да може да ради шта хоће, али неће моћи више овако пљачкати народ, ако је луд нека се лијечи и остави овај јадни сиромашни народ више.

Name

Јоја

16.10.2021 10:01

Криминалац и лопов...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За јоју

16.10.2021 12:00

Кад видим фацу од овог главоње читав дан немам напредка..

Name

44

16.10.2021 14:33

Има ли Горица ста да казд у одбрану.

Name

марк

16.10.2021 20:52

Веци је хостаплер овај Петровиц од Додика. Мало му је 100.000 милиона које је украо. Све цес вратити народу. Све се зна лопино.

Name

Приједорцанин М.

16.10.2021 23:24

Ре нице немој тако тај народ је у вецини гласао за власт исти ти дозвољавају да их они јасу ј..у пљацкају и видис да ти исти и даље само настављају погледај да их подрзавају и посланици то траје годинама ма нека гурају до последњег Србина ...

Name

Борци

18.10.2021 11:26

МАНИТИ СЕ ГРЛИЛИ КУГА ВАС ОБАДВОЈИЦУ УБИЛА ОСТАЛО ВАМ СВЕ ПУСТО ДАБИГДА.

Name

Само

16.10.2021 10:01

да их нигдје не сретнем, како су одвратни мајко моја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

16.10.2021 15:29

Види сто се грле био им обо последњи загрљај сконцали од глади и биједи дабогда а Бог им одррдио дудњи дан да гладумру

Name

Никола

16.10.2021 10:01

Ово се може зауставити само поразом на изборима, а до тада гледај сиритињо како се богате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

16.10.2021 10:03

На овакве ствари ОХР и амбасадори Квинте ћуте? Толико о њима. А народ, који ово дозвољава, ни не заслужује бољи живот. Италијани пола државе блокирали због ковид пропусница, овде живе од 500-600 КМ и ћуте!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.10.2021 11:55

Бас тако. Цуте и раде за 600 или 800 КМ, а политицари у овој земљи су милионери

Name

Срамота вјешање фамилијарно

16.10.2021 10:11

Без икаквих приговора увест смртну казну “вјешање” свих лопова на тргу ко талибанци па им неће никад ниједном лопову пасти на памет да марку узму а камо ли милијарду марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.10.2021 11:56

Бас тако!!!! Обзиром на ниво корупције и криминала само остре казме могу преокренуги стање.

Name

борац

16.10.2021 10:12

Логицно зато га је поставио ту да краде али неце ни петровиц бити сиромасан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц5

16.10.2021 11:01

Овог ако ми незауставимо и не изадјемо на улице сви он це нас у пропаст да увуце...полудио је

Name

Ланако

16.10.2021 11:09

Кажу у Ланацу да би они радили и 10 пута јефтиније али да им је речен да не смију да се јаве... Укратко све је невиђена пљачка????

Name

Ре

16.10.2021 11:10

А ни Миле, Скрбиц, њихова дјецица и зетови, нико ту неце бити сиромасан. Па сви су милионери. Овај Крнета из Дwелта се појављује у Панама папирима,па наравно да Скрбицев зет извлаци покрадене милионе из БиХ. Хоцемо истраге, хоцемо пресуде, хоцемо втацање опљацканог дрзави!!!

Name

Андроид

16.10.2021 12:03

Тешко оном кога овај ,грли.

Name

111

16.10.2021 13:21

Ста је са аутоматским оцитањем бројила ,радници јос увјек оцитавају на терену а толика улагања у технологију

Name

Кими

16.10.2021 10:13

Мафија има своју државу, ово још није забиљежено у историји криминала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

16.10.2021 10:39

Присјело вам да Бог да! Животиње незасите! Доћи ће и Божија на ред. Полако.

Name

Нормалан

16.10.2021 10:15

Народе пушке у руке идемо у рат да бранимо... хм, шта да бранимо!? Да бранимо опљачкану имовину ових лопова и криминалаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај

16.10.2021 10:29

Откуд нам пушке?

Name

Ауууу

16.10.2021 10:17

Сви ти програми,уређаји и све сто се уграђује уопсте нису потребни нити кадар који они запосљавају знају са тим иста радити.Па ни Пентагон ни НАСА нису толико аутоматизовани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ваљда

16.10.2021 10:55

Једног дана пашће и тај Петровић. Ви не пишете колико је пара примио на руке за запошљавање сектаса. И ту се приближио милиону марака ал то тешко открити јер ћуте сви јадни родитељи цију дјецу запослисе. Тузиластва не раде ништа и не може им нико ништа. Тзв Академска заједница цути јер и она ухљебљена и дјецу угурали у дрзавне фирме и институције система. Ко да помогне градјанима да се ријесе овога зла од секте. Шаровић са 10.000 примања кад је и њему добро у овој барустини и у кобајаги опозицији. Нема ту ни О од Опозиције осим можда Вукана и Станивуковица. Али могу ли они иста са народом који спава дубоким сном.

Name

Милан

16.10.2021 10:57

Наравно да им не треба, али морају пронаћи "легалан" начин да оперу државни новац!

Name

Доста висе

16.10.2021 10:23

Проинтера, Дwелта и осталих фирми за отимање пара од народа, доста нам је и Додикове дјеце и Скрбицевих зетова, доста нам је криминалаца који су се обогатили пљацкајуци дрзаву у коју се као заклињу. Обицном цовјеку се повраца када цује да су Проинтер или Дwелт склопили јос неки посао са дрзавом. Сто не информатису Интегру и остале приватне тајкунске фирме? На стуб страма све плацкасе Републике Српске и јавно сва имена, да их сиромасни народ у пролазу пљује. Рат пљацкасима И лоповима у политици и на власти!!!! То је питање опстанка на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

16.10.2021 15:07

Тако је!!

Name

Незапослена

17.10.2021 06:57

Стидис ли се пљацке Петровицу куга те убила па ти сва пљацка нетребала немо је ко користити стидис ли се Бога и народа наопако ти се глава окренула оп пљацке наказо

Name

Загрљај удава

16.10.2021 10:33

Машала, машала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

17.10.2021 09:58

Права слика за конзерву свијнски или говедји гулас

Name

Сагитариус

16.10.2021 10:37

Ста је ту толико цудно?? Приватна дрзава, логицно све институције и вазнија дрзавна предузеца су приватизована, и постале су инструмент за богацење владајуце елите! Зато гласајте поново за исту странку на сљедецим изборима!! Ха,ха,ха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревизија

16.10.2021 10:38

Имате ли других ИТ струцних фирми које би могле процијенити вриједност ових уговора, па и страних које су далеко скупље од насих? Вјерујем да је, осим намјестених тендера и сам обрацун тендера велика крадја, све ово не вриједи 4-5 милиона у врх главе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријава злоупотребе

16.10.2021 10:46

Садрзај који изазива градјане ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медо

16.10.2021 10:47

Ово нормалан цовјек висе не мозе трпити. Да ли ови болесници имају границе,проклетници све Вам пусто остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Србин бивши војник ВРС

16.10.2021 10:48

За програме, одржавање, и проширење, којекавих система у здтавству, шумарству, електропривреди, те другим јавним установама, новца има у невјероватниђ количинама, али за медицински кисеоник са валидним "папирима" нема. РС треба да нестане кад смо дозволили да нам Додик и његова камарила тако годинама раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

16.10.2021 16:10

Ниси ти ни србин а поготово ниси српски војник

Name

ух

16.10.2021 10:53

Ух лопова јебли све своје и мртво и зиво, јос се кесе , све им пуссто остало иза пасих глава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

16.10.2021 10:59

Зато због таквије мафијаса бандере труле падају људима на куце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

16.10.2021 10:59

Људи моји имали краја овом лоповлуку па да ли има закона за ове лопове? Нама људи умиру од отровног кисеоника а они и ту зарађују па да ли је то могуће? Имали неко способан у РС да ове лоповепозатвара па да им народ пресуди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац РС

16.10.2021 11:01

Два монструма.Види им само фаце на шта личе,страшни за погледати. Џаба им сва богатства свијета.Јесу ли срећни?Невјерујем да имају миран сан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.10.2021 12:03

Па они и нису заслузили миран сан до краја зивота. Но један пљацкас дрзаве и народа у њој није заслузио миран сан. И неце га имати ако се њихов лоповлук буде јавно износио.

Name

Миленко

16.10.2021 11:01

Ово је за револуцију! Проклети били и они и ми што то гледамо, а ништа не предузимамо! Мислим да овакво нешто нема нигдје у свијету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

16.10.2021 11:02

Док се дјеца лијеце СМС-ом,ево кафе немозес попити да ти не придје дјевојка са неком легитимацијом казе скупља паре за лијецење дијеце, они овако отимају од народа-земља без закона,банана дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

16.10.2021 11:03

Нису његове нити поштено зарадјене, па мозе. Умјесто да купи кисеоник и љекове или плати дјеци љечења, срам га било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

16.10.2021 11:04

СНСД мафијаси лопови у затвор!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

16.10.2021 11:09

Како поштено радили тако им Бог дао а паре потрошили за нешто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СУСТИНА

16.10.2021 11:13

ОВОЛИКО ВАДЈЕЊЕ ПАРА ИЗ БУДЗЕТА НЕ БИ ИЗДРЗАЛА НИ ПРИВРЕДА ЊЕМАЦКЕ ! КАЗЕ ЗАКАЦИО СЕ СА ЦИЈЕЛИМ СВИЈЕТОМ ? ПА ЦИЈЕЛИ СВИЈЕТ НЕ КРАДЕ ОД СВОГ НАРОДА КАО ОН-ОНИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЛЕСТ

16.10.2021 11:14

Само ми једно није јасно , СТА РАДЕ СА ТОЛИКИМ ПАРАМА ? То је нека опасна болест .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја цу ти реци

16.10.2021 11:51

То су виртуелне паре зато сто не постоје. Нека напису бн, зурнал, бука, цапитал …. колико добију новца од страних дрзава и фондова. Написите цисто да се зна.

Name

!!!

16.10.2021 12:06

Два буљава и одвратна типа,коњи марке дорат. Исмијавају се.

Name

40 Британских обавештајаца...

17.10.2021 10:18

У праву си, то је болест, проклето, не иживљено, примитивно, има народне покрадене паре, али је не сретно у души, умишљају да су неке људске величине, да су битни, клептомани, и на крају обични кркани који су своје економско питање рјешили мутним радњама, тј. криминалом!

Name

Дарко

16.10.2021 11:30

Браво а људи васи гласачи немају пензије веће од 200 КМ то се зове борба за предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав Рајчевић

16.10.2021 11:31

Ма морају и они крепати као и сви други такви само сто це им пуно тезе бити растати се са зивотом. Остадоше паре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРЛЕ

16.10.2021 11:32

Немам више довољно ружних ријечи да бих окарактерисао ову багру..кратко и јасно- фуууј, фууууујјј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недељко

16.10.2021 11:33

Док се они шегаче,богате и уживају,јадни народ крепава. Пи какви смо,дабогда нас небило,не заслужујемо да постојимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

16.10.2021 11:44

Хићеш ли их стићи потрошити Милораде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.10.2021 11:49

Аферим,треба помоц сиротињу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

16.10.2021 12:07

Е мој глупи натоде,само ви гласајте за додика!Само напријед глупа стоко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трфа

16.10.2021 12:14

Може се Милокраду хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванга

16.10.2021 12:19

Дабогда им не требале! Ни ове паре, као и све што су до сад отели! Трошили их у властитом јаду и чемеру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wтф

16.10.2021 13:02

Па људи моји, је ли ово нормално??!?! Па и није дзаба она изрека богати у рат саљу волове а биједа синове!!!! Запамтите ову битну ствар, ако се отцјепимо опозиција це нестати, РС це постати једнопартијски систем као сто је сада али у много горем облику. Протјераце и линцовати сваког ко има другације мисљење!!! Запамтите ове ријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСТА

16.10.2021 13:38

ПРОПАСТ ! ШТА ДРУГО РЕЋИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

16.10.2021 13:44

Пошто електро привреда ускоро иде у приватне руке, мора се извући све што се моше извући. Људи једноставно не разумију на који начин се данас испољава "патриотизам". Није све у парама, има нешто и у новцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

16.10.2021 14:03

Де Лаки помози и мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ластва

16.10.2021 14:36

Поздрав за храбру Сању Пешут ,која стаде у одбрану колеге новинара Цураћа са БН.Не може све ни Лука да купи и контролише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВЕМБАРСКО ЈУТРО

16.10.2021 15:10

ПУСТИТЕ БАГРУ НЕКА СЕ БОГАТЕ И УЗИВАЈУ ЗАТО ЦЕ УМИРАТИ НА МУКАМА ЗБОГ КЛЕТВИ НАРОДА КОЈИ ИХ НОСИ НА ГРБАЦИ.СВЕ СУ СТЕКЛИ НА ГРОБОВИМА МРТВИХ БОРАЦА И ТО ЦЕ ИМ СЕ ВРАТИТИ.НЕ БРОЈИ МИЦО МИЦИЦ САДА ПАРЕ У ГРОБУ,А ДЈЕЦА МУ СЕ СТИДЕ ОД КОГА СУ ОТПАЛИ.ТАКО ЦЕ И ОВИ.СМИЈУ СЕ СЕЉАЦИЦИ,ЈЕР ЗНАЈУ ДА СУ ИЗАСЛИ ИЗ ГУМЕЊАКА И ПОЉСКОГ WЦ.ИМАКА КИ И КРКАЛОВИЦКА ДЈАКУЗИ,ЈУЦЕ ЈЕ ДОБИЛА ЈЕДНО ЦЕБЕНЦЕ ДА ПРИЛЕГНЕ У ЦЕЛИЈИ.

Name

Тома Здравковиц

16.10.2021 14:47

Е љубави ове јбт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца...

16.10.2021 14:49

Да ми их је видјети на дугогодишњој робији, жеља већине у РС, надам се да ће се испунити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сунђер Боб

16.10.2021 14:54

ЗНАЧИ СОФТВЕР ЗА ОБРАЧУН ПЛАТА 2.8 МИЛИОНА КМ. НЕМА ШТА, СВАКА ЧАСТ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

16.10.2021 15:04

И треба помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

@@@@

16.10.2021 15:58

Свака. Вам час

ОДГОВОРИТЕ
Name

По дрска за Игора

16.10.2021 16:05

Народе, заборављате да је Игор студирао у Италији, нормално је да су његове услуге сад несто и скупље. ОК су цијене за њихове стандарде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

16.10.2021 16:48

Фукаретине, часте један другог, али нашим парама. Нека народ гласа за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васке

16.10.2021 18:14

Смијем се кладити да ће овај мострум опет побједити на изборима!!! Слушам идиоте око себе који би чак ишли и у ратт за овог зликовца... А има их подоста. На жалост опозиција нам је млака. Видјело се по скупу у БЛ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеВаске

16.10.2021 21:02

Сљедећи пут дођи и ти на скуп да заокружимо на 20 хиљада.

Name

Јаков Р.

16.10.2021 19:58

Ало,ало, "господари" ! У којем свијету ви живите ? Чему се веселите ? Каква ужасна деперсонализација људи! Привреде нема, институције уништене до карикатура ! Радно мјесто је мисаона именица. У суштини , група насилника која је заробила ентитет и ово мало сиротиње , која је нијема и не зна шта је снашло. Е,реформисти,комунисти, удбашки синови ,баш сте одрадили "посао". Њемачки и енглески шпијуну на вас ће бити поносни !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није једини

17.10.2021 06:11

Нема тог јавног предузећа које није дало проинтеру десетине милиона за ткз Сап и сличне пиздарије..То вам је рекет да би директори остали на власти..У зељезницама , путевима српске , само се дијеле милиони зарад нових тендера који пишу они и од којих једино они имају корист...Данас смо гладни и гледамо пропаст свих предузећа које је влада задужили кредитима да би давали великом Сину..Уђите у предузећа и врло лако можете видјети додјеле проинтеру ..Народ треба устати и коначно отјерати багру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи моји

17.10.2021 09:53

засто ми трпимо да нас лоповцине и полусвјет плацкају?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

То Миле, то..

17.10.2021 14:52

Пљачкај те будале око себе.. и треба тако јер су баш глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ово нигдје нема

17.10.2021 15:32

која срамота и које понасање у јавности и ко нам води ентитет теско се нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вера

18.10.2021 06:00

Када га слушам на РТРС-у , како нема ништа дође ми да му одвојим од својих уста и плате од 750 марака, на нас четворо у кући... фирме му у минусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

18.10.2021 07:03

Давно сам процитао негдје анализу неког аналитицара како Додик има задатак од стране Запада да се унисти електропривреда како би се јос и то продало. Ово наведено је само пут којим се иде,вец су је свели у раван

ОДГОВОРИТЕ