Куд сада срљати сам, без Русије, Србије и неког ослонца?

Иступи предсједника Србије Александра Вучића, као и руског амбасадора у БиХ Игора Калабухова, који је дао велики интервју руском листу „Известија“ како би се јавно оградио и рекао да не подржава Додикове опасне авантуре и једностране потезе, јасно су показали да је остао сам и опкољен са свих страна.

Република Српска 20.10.2021 | 07:39
Куд сада срљати сам, без Русије, Србије и неког ослонца?

Дуго су га многи толерисали и имали разумјевања за девијантног понашање, али је својим испадима, иступима и потезима растјерао све око себе а уз њега су остали само они који морају и највеће улизице, поданици и кукавице, који чекају тренутак када ће им бити јасно гдје све ово води и који ће га сутра први оставити кад пробушени брод почне тонути на дно.


Исход последње авантуре је свима јасан, јер ни уз помоћ Русије, Србије, Кине и још неких утицајних земаља не би се могли постићи циљеви које је Лажни Вођа амбициозно зацртао, повратак надлежности које је раније сам пренио са ентитета на ниво државе и заједничких институција, а чији је једини циљ био да заштите њега и олигархију од одговорности, омогуће наставак и одржавање тоталитарне власти, анархије и деструктивног система.

Српство, лажни патриотизам и наводна борба за Републику Српску само су маска и смоквин лист којим се покушавају  сакрити стварне намјере – потпуног овладавања Српском и претварање у приватни феуд једног човјека и једне породице, из које би на силу били протјерани сви који не би били апсолутно покорни великом вођи.

Куда ће сада да срља сам, остављен од свих? Што дуже буде срљао то ће за њега штета и последице бити веће, јер је исход најновије авантуре већ сада, на самом почетку, свима јасан. Да има још мало разума, прихватио би добронамјеран савјет и повукао се са свих функција, давно је била 1998. кад нас је зајахао као премијер, али је проблем што огромна моћ, богатство и апсолутна власт потпуно помуте разум и што диктатори у тоталитарним друштвима не виде кад су прешли црвену линију и када је вријеме да се повуку.

Лукач и Драго Калабић су се јасно оградили од шизофрене политике, како сам то и најављивао последњих дана,  стидљиво се дистанцира чак и Мазалица својим твитовима, али питање је има ли критичне масе у СНСД-у која би се одупрла лудилу и пропасти, рекла доста је, овако више не можемо тумарати, или је страх јачи од савјести и разума!?

Чињеница да је након јасне поруке Александра Вучића послате из Алексинца да не подржава Додика и његове опасне авантуре само млађани Антонић изашао у јавност да брани Шефа, док остали у СНСД-у гласно ћуте а Жунић у немоћи умјесто одговора на новинарско питање позива министре да образложе приједлоге, јасно показује колико је сати.

Искусни камелеон Шпирић, Радмановић, Новић, вјерујем Тегелтија и остала „сарајевска“ екипа СНСД-а данима ћуте у преломном тренутку јер су постали свјесни да су први на удару и да им је он постао тег око врата који их вуче на дно. Питање је када ће унутрашњи притисак у СНСД-у да експлодира као претис лонац, и да ли је дошао тренутак истине и коначног обрачуна? Чак су и кључни ментори са запада коначно схватили да не вриједи више играти на потрошеног човјека који је остављен од свих, и не би се требало изненадити ако и они пилатовски оперу руке и пусте воду, по свом старом обичају.

Већина у СНСД-у свјесна је опасности која се надвија, да су они постали таоци човјека који је изгубио разум, да глава вриједи много више од синекура и привилегија, и ова криза могла би довести до ескалације тињајућих сукоба фракција унутар СНСД-а и великих пукотина.

Додик пилатовски пере руке и приморава Чубриловића, Вишковића и Жељку да због његовог личног интереса потписују сулуде законе и одлуке, свјесни су велике одговорности у коју их гура човјек без трунке савјести и скрупула. Какви су то документи, личне карте, пасоши или саобраћајне дозволе којима нећемо моћи ни преко Дрине, можда ни преко Брчко дистрикта, и ко је луд да тако нешто потпише, а припрема се читав сет сличних шизогених мјера и закона?

На вријеме упозоравам добронамјерно функционере СНСД-а да добро размисле како гласају, шта потписују и какве одлуке доносе, јер ће сутра због тога бити позвани на одговорност, и немој да буде да их нисам упозорио.

Имају довољно времена да добро размисле да ли ће спасити душу у последњи час и напустити брод који тоне, омогућити народу да поново устане и почне да се опоравља, или ће са њим срљати до краја, који је јако близу!?

(<спан стyле="цолор: #3598дб;">Небојша Вукановић)

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Позајмњени текст

20.10.2021 06:09

Идемо овако поставити ствари, ок Баја је распустио војску РС и формирао ОС БиХ, све је изгласано у парламенту БиХ, чак мислим да је и НС РС исто гласала, то је само једна од надлжности, пренесено их је ко зна колико...шта се даље дешава, Додиков снсд поново добија изборе, ствар је демократски врло јасна, свима онима који су гласали за СНСД значи да пренос надлежности је био ок и да по том питању бирачи нису имали ништа против, тако му дође. Странке које су биле против преноса надлежнсоти више не постоје. Парадокс је да сада Баја жели добити политичке поене на поврату надлежности а његови бирачи нису имали ништа против преноса истих тих надлежности, јер су поново гласали за њега..???? Дакле у питању је једна шизофрена политика и очита политичка неписменост бирачког тијела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

20.10.2021 07:18

У праву си бирацко тјело је Додику дало зелено свјетло за све што ради.

Name

20.10.2021 07:41

Додику је у стању да изазове рат да би сачувао милијарде које је покрао а ста ће јадни народ је ли нама потребан опет егзодус и нестанак из БиХ уз море погинули , без имовине и било чега? ? Чији синови треба да гину зар није пуно народа и војске страдало у задњем рату и то сиротиње, хоће ли Додик, Спирит, Цвијановицка. .....послати синове у рат ??? Ако се диктатор не скине с власти бојим се рата који може бити кобан за српски народ

Name

Идеално

20.10.2021 08:15

Свака част на коментару. И сам сам у то вријеме био за укидање војске јер је то било нај боље решење тада, а и сада је. Сјетите се те наше тадашње војске гдје су војници долазили сваког викенда кући да се опере веш и понесе хране од куће. И сад би неко поново такву војску? А у болницама немају пристојан оброк за пацијенте...

Name

БиХ

20.10.2021 08:19

Пренос надлежности је био/ а и сад је у складу са Уставом БиХ. Има читав параграф "Додатне надлежности". Свако може наћи Устав на Гоогле и прочитати.

Name

Па опет пренијети

20.10.2021 08:21

Па опет врацати итд, итд..... Исплативо нема ста....

Name

Ре

20.10.2021 08:25

Савјетник предсједника НСРС: Ентитет не може преносити надлежности, ризикује изолацију и санкције

Name

Ре

20.10.2021 08:42

То је багра. Све це уцинити да сацува опљацкамо. Гурнути народ у рат и побјеци. Сеоски манипулатор нема висе куда. Заплео се у властиту мрезу лоповлука.

Name

Овај миле..

20.10.2021 08:49

Нас толико много брани да чемо заиста да награбусимо

Name

Ре

20.10.2021 09:42

Додо, правосназно смјењена Тадицка. Сад се отварају ладице и цувани предмети.

Name

099

20.10.2021 06:13

угледајсе бато на луку булатовица којије знао ста знаци цаст образ понос правог србина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

20.10.2021 07:32

Када сам дошао у да на времена у Бањалуку,рекли су ми да уЛијевчу ,,НЕМА ЧОВЕКА" У мојој јединици било их је на стотине и то врло добрих и поштених у извршавању војних задатака.Све њих је осрамотио и понизијо један човек психопатских манира......

Name

Ре99

20.10.2021 08:01

Мислис Црногорца!!!!

Name

Ревизор

20.10.2021 06:15

Ни један ентитет не мозе бити "самосталан" унутар БиХ! Јер управо БиХ цине два ентитета..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поткивање

20.10.2021 06:48

Јуце је потковани Тегелтија гостовао на АТВ.Несто се цесто потковани појављује у јавности па се бојим да није истина оно сто се писе да је успио подмитити сесторицу цланова ВСТС са по 200.000 марака да не смијене Гордану Тадиц са мјеста главног тузиоца тузиластва БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕСНА

20.10.2021 07:13

То бих била кап која бих превршила чашу..

Name

борац

20.10.2021 07:25

Видјецемо дизањем руке признаце да су подмицени са по 200.000 км.То ти је јавна корупција.

Name

Луле

20.10.2021 07:27

Уколико Тадићка опстане извршити истраживањ њеног крииногеног рада тражити њену кривичну одговорност, а онда и одговорност оних који су гласали да је спасе.

Name

Ре

20.10.2021 07:44

Па зар није смијењена жена, писали сте....

Name

Боро

20.10.2021 07:12

Наравно да це Додик остати сам и треба да остане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

20.10.2021 07:14

Е мој Додо повлациш народ у амбис и још пјеваш уз хармонику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

20.10.2021 07:15

Афера кисеоник заборављена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

20.10.2021 07:26

Миле дали си икада питао како је пензионерима,радницима,борцима,пољопривредницима итд итд ниси годинама слушамо твоје глупости једне те исте. Доста је и тебе иди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само игра

20.10.2021 07:46

Њега више не интересује ни његова странка, а камо ли народ! Ово је његова игра да га странци смијену , јер он не може сам поднијети оставку онда ће одговарати за сва недјела! Са толиким новцем и капиталом примиће га свака држава на свијету! Боли га уво за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Али

20.10.2021 07:52

има подршку преседника Нагорно Карабаха, Јужне Осетије и Киргизије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостарац

20.10.2021 09:18

Нагорно карабах је враћен азербејџну силом, тамо не може

Name

Борис

20.10.2021 08:01

У правосуђе треба запослити младе судије и тужиоце без мрље, а жељне напредовања. Онда би се држава прочистила и рестартовала од самих ђавола који нама управљају. Овој тадићки би дао метлу у руке за примјер

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

20.10.2021 08:01

Само напрјед Милораде...сам си се и родио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

20.10.2021 08:12

Сви закони су донесени у скупштини парламенту ФБИХ Парламенту БИХ и нису наметнути веч су усвојени дизањем руку изгласаниЕ са ти који су их изгласали су то урадили да би опстели на својим функцијамаМогли су то комотно одбити за добробит РС и шта сад паметујуСад кад су све попљаачкали хајмо врачати агенције да и њих попљачкамо и запослимо унуке тамам су стасали.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ницк

20.10.2021 08:15

Нема санси вукане , погресна прича јаране, немрес отворено подрзавати непријатеље и надати се да ће те српски народ бирати. Мислим да си га угасио . Живи били па видјели. Ову остали опозициони лидери су јасни ко дан . Незнам онако најискреније шта онај нешић ради са вама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страхиња

20.10.2021 08:27

Додо поведи народ у рат нека изгину шта те брига а ти бјежи за Русију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

20.10.2021 08:29

Миле добро си се ти накро наши пара па сад народ водиш у понор да се спаси твоје што си покро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недо

20.10.2021 08:30

Сви признају (СДС,ПДП,Вукановиц,Вуциц,Руси) да су надлезности са РС на БиХ својевремено пренесене уз масивне пријетње и "добровољни" пристанак људи из РС у Парламентарној скупстини БиХ. Сада су сагласни да се све врати у првобитно стање, али уз договор у ПС БиХ. За такав поступак најбоља вјезба це да буде смјена Сифета Подзица 26.окт. Ако то успије мирољубиво и договорно, онда је БиХ мајка демократије. СНСД треба да нестане са лица земље. А ста ако не успије????.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеран

20.10.2021 10:10

Исто како су надлезности пренесене уз притисак странаца, тако је и Дејтон потписан уз притисак странаца. Хоцемо ли онда и Дејтон прогласити ниставним јер је донесен уз завртање руку?

Name

Само

20.10.2021 08:30

напријед Додо, до крајњег укидања ентитета! Ниси свјестан коју нам услугу цинис. Ако си мислио бранити РС кредитима, сљедецу трансу ММФ-а мозес само сањати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

20.10.2021 08:31

Нема сансе да Додика нетко не подрзава А и тај сто га подрзава неце то јавно ни признати Проблем је сто тај који га подрзава то ради за рад свога интереса а не за итересе Додика и РС Када тај нетко то искористи за своје сврхе мозда извуце само Додика а ми сви остадосмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

20.10.2021 09:00

Не цујем ових дана папка стевандицу??? Изгледа је И он откацио додика хехехе!!;

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

20.10.2021 09:06

Бају држе Амери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука14

20.10.2021 09:12

А Антонић ће имати дил са Додиком кроз агенцију за лијекове , као што га има и сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

20.10.2021 09:19

Свако које иколко паметан оградицесе од таке будале

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

20.10.2021 09:25

Браво Небојша,текст је за историју.Има наде за нас.Ти си свјетиљка наша.!Велико поштовање теби.КРАЉУ наш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

20.10.2021 09:29

Стаце њему Русија, Србија, кина он има своје климоглавце Зељку Радована ,Дзајица итд јер је он небеска сила над њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

20.10.2021 09:58

А и у Тузиластву нема кода те висе брани отерасе и Гордану три лепе,сад ти ваља стиснут буљу Дудуце ,сад мозес певат ону (остао сам сам или ону ниста висе немам све сам попио ) па ти бирај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

20.10.2021 10:04

Сви сад пер руке који су га увалили у ђубре али и они се нече мочи опрати ма који год сапун узимали.Додик је кукавица чим закрочи у челију проговорит че и онда???

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

20.10.2021 10:26

Дидик се само зајебава са пензионерима, како ће човјек који је угасио ВРС поново формирати ВРС, видите да о Српству зна толико да за новокомпоновану песму за филм мисли да је настала у првом св. рату,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алоо

20.10.2021 13:42

Нека усвајају ста хоце,ниста не пролази. Свеједно та скупстина није ниста,осим позорнице за гледаоце.

Name

Но сикирики

20.10.2021 14:01

Снаћи ће се дотични, ако треба помоћи ће и Запад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

20.10.2021 15:13

Имају ли миле и црвени право да нам то раде ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као у пјесми

20.10.2021 20:50

Боже мили, куд сам зашо! Ноћ ме је стигла у туђини, Не знам пута, не знам стазе, Свуда голи камен газе, Трудне ноге по пустини! Још конака нијесам нашо!6 Сјевер брије с снијежног брда, А туђинцу, сиромаку Још је већи мрак у мраку, Још је тврђа земља тврда! Наоколо магла пада, Застрта је мјесечина, Не види се звијездам трага....етц етц..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

21.10.2021 08:01

Нема никакве сумње да Додик покусава да добије гласове тако сто повлаци оваккве потезе и да сакрије афере иза себе. РС це бити на мети санкција свим силама са запада и тако отезати зивотни стандард градјана. Уреду је врацати надлезности, али треба разговарати доле с њима у Сарајецу и тако добити одобрење врацања надлезности, овако повлацење једнострним оутем без разговора је лос.

ОДГОВОРИТЕ