Ко је главна шефица за борбу против најтежег криминала?

Новоименовани в. д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић именовао је Диану Кајмаковић за нову шефицу Посебног одјела за организирани криминал и корупцију, а Озренку Нешковић на водитеља Посебног одјела за ратне злочине, потврђено је за Клиx.

Босна и Херцеговина 25.10.2021 | 17:41
Ко је главна шефица за борбу против најтежег криминала?

Наиме, Кајганић је у петак разријешио дужности Озренку Нешковић с позиције шефице Посебног одјела за организирани криминал и корупцију и именовао је на своју бившу функцију, а Диану Кајмаковић именовао за водитеља одјела који се треба борити с најтежим случајевима криминала и корупције у држави.

Диана Кајмаковић радила је на процесуирању опасних особа и криминалних група у БиХ, а неки предмети су дуго плијенили пажњу домаће и шире јавности, попут оног против Зијада Турковића и његове криминалне групе.

У вријеме рада на предмету "Туковић и остали" добијала је пријетње смрћу, а 2014. године на њеном аутомобилу испред зграде у којој станује су пресјечени каблови за кочнице, што је окарактерисано као покушај убиства.

Кајмаковић је била једна од кандидаткиња за в. д. главног тужиоца, али је веће повјерење добио њен колега Миланко Кајганић. У својој намјери да постане главни тужиилац није успјела ни 2019. године, када је ту позицију добила Гордана Тадић.

Тада је навела да би се залагала за то да се корупција подијели на вишу, средњу и нижу.

Једном приликом је рекла да је срећа што у свом послу има пуну подршку породице.

"Имају разумијевања за посао којим се бавим, свјесни су терета и опасности који носи и некако су научили да се носе с тим. Дјеца и данас осјете посљедице мог рада на великим предметима. Често су били тема изругивања и задиркивања друге дјеце, преживљавали су стрес због разних написа у новинама те разних дешавања која су била везана за нас као породицу, док је, с друге стране, комплетна та ситуација допринијела томе да моја дјеца брже сазрију, постану јача и отпорнија. Баланс је тешко одржавати, али захваљујући подршци свог мужа и своје дјеце ја сам успјела", каже Кајмаковић.  

Клиx

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Сер од Добоја

25.10.2021 16:04

Ово је одлична вијест, госпођа Дијана Кајмаковић је смјестила иза решетака групу највећих криминалаца, олоша и убица, веома способна тужитељица, многи су пред њом "пропјевали" и признали почињена дјела. Ја се надам да ће тужитељица Кајмаковић покренути ствари са мртве тачке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.10.2021 18:13

Наћи ћете ви њој брзо мане,као и сваком ко је на некој позицији.Народ навикао пљувати,па више не гледају кога пљују.

Name

Знамо ко је

26.10.2021 11:19

Дакле, тешки криминалац и највећи заштитник свих правих криминалаца у БиХ постављена за главну шефицу у борби против криминала. Иначе позната по томе што је једном осумњиченом у поступку испитивања поломила лобању тако што га је ударила тастатуром у главу. Зна се кога је штитила с једне стране, а с друге стране повалила за све криминалне радње на сарајевском аеродрому. Извиђач и извођач исламских терористичких банди у БиХ... И још је предложи Кајганић... Тако да знате, браћо, на чему смо.

Name

За

25.10.2021 16:41

За Озренку Нешковић се зна да је била играч Гордане Тадић. Можда очекујемо од Србина на челу да опет отвори случајеве куповине виле на Дедињу и друге случајеве гдје је умијешан предсједник ничега како га је назвао Патријарх Порфирије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.10.2021 17:21

Има полуга злата,пљацка,претња...

Name

Татар

25.10.2021 17:56

Можеш ти бити изузетно способан у било чему али док главни не климне узалудна је способност

Name

Ре

25.10.2021 18:31

САМО АКО БУДУ ПРАВЕДНО РАДИЛИ ИМАЦЕ ПОДРСКУ И НАРОДА И СВИ ОНИ КОЈИ ХОЦЕ ДА ЗИВЕ НОРМАЛНО У ОВОЈ ДРЗАВИ.

Name

Дај Боже

25.10.2021 18:16

Да ће ико довести у ред ове наше криминалце. Ово је општи хаос који су направили политичари ( и власт и опозиција). Не зна се ко куд гони и ко кога. А и народ се навијацки понаша, а сваки дан смо све гладнији и јаднији у сваком погледу. Ово је за неповјеровати, народ их изабрао, народ их плаћа да би нас уништили све до једног. Народе, држимо се једни других и хајмо заједно рушити ову мафију, друге нам нема. Или ће нас они повести једне против других а тада је касно. До нас је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасивни посматрац

25.10.2021 21:49

Погледајте судјење Турковицу.... У коме се јасно види улога дотичне у криминалу на највишем нивоу... Јадно тужилаштво са њом на целу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

26.10.2021 01:33

Борба против високе корупције и криминала у овој дрзави је Сизифов посао без обзира на то ко је на целу тог специјалног тима, и колико је способан, због цињенице да је дрзавни врх уствари највеце легло високе корупције и криминала! Како да похапсите и процесуирате 90 посто највисих дрзавних функционера, морали бисте направити " дрзавни удар", немогуца мисија у сваком погледу!!

ОДГОВОРИТЕ