Ураган пустоши југ Италије, двоје људи страдало (ВИДЕО)

Југ Италије се спрема за још два дана разорних киша и поплава док риједак медитерански ураган звани "Медикен" пустоши овај регион.

Свијет 28.10.2021 | 08:58
Ураган пустоши југ Италије, двоје људи страдало (ВИДЕО)

У досадашњем невремену је страдало двоје људи, а сицилијански званичник Нело Мусумеци потврдио је да је нестала још једна особа.

Мушкарац (53) је погинуо када се његово возило заглавило у бујици у Катанији, на источној обали Сицилије, објавила је АНСА.

Полиција вјерује да је он изашао из возила и покушао да побјегне пред надирућом водом, али није успио, а његово беживотно тијело је накнадно пронађено.

У сличној трагедији у недјељу је шездесетседмогодишњи мушкарац погинуо у Катанији пошто му је аутомобил остао заглављен у води и муљу, а за његовом супругом се још трага.

Градоначелник Катаније Салво Поглиезе је позвао становнике да остану код куће ако је то могуће.

"Имали смо два врло тешка дана и проживјели смо драматичне моменте", рекао је Поглиесе.

Он каже да се временски услови побољшавају, али је и упозорио на лошу прогнозу за сутра и прекосутра и како је ситуација прилично забрињавајућа.

Издата су црвена упозорења на острву Сицилији и у регији у којој се налази град Катанија, који је већ био погођен временским непогодама током цијеле недјеље.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар