Изјаснио се Мика Алексић пред судом: Нисам крив!

Припремно рочиште пред суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, почело је данас пред Вишим судом у Београду.

Србија 28.10.2021 | 14:36
Изјаснио се Мика Алексић пред судом: Нисам крив!

Он је оптужен за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.

Алексић се на рочишту, које је било затворено за јавност, кратко изјаснио да није крив, а детаљну одбрану изнеће накнадно на суђењу, које би требало да буде јавно. Рочиште је трајало скоро три сата и биће настављено 15. новембра.

Одбрана је тражила саслушање више десетина глумаца и режисера, чему су се успротивили пуномоћници оштећених глумица, сматрајући да се на тај начин одуговлачи поступак.

Претходно је председник судског већа судија Зоран ђорђевић одбио предлог пуномоћника Југослава Тинтора за његово самоизузеће, јер је већ раније одлучивао о продужењу притвора Алексићу, а што би како сматра адвокат, могао да буде разлог да се касније укине пресуда, који би донело његово веће.

Са друге стране, одбрана Алексића сматра да је апсурдна ситуација да уместо да одбрана тражи изузеће, то чине пуномоћници оштећених.

"Да сматрамо да је то процесна препрека тражили бисмо изузеће раније", рекао је Алексићев бранилац Зоран Јаковљевић.

Недавно је Врховни касациони суд укинуо осуђујућу правосназну пресуду у процесу против Дарка Шарића управо из разлога јер је двоје судија из већа Апелационог суда које су одлучивале о жалби на првостепену пресиду раније одлучивале и о продужењу притвора Шарићу, чиме је доведено у сумњу њихово непристрасно одлучивање. ВКС је у том случају наложио да ново веће поново размотри жалбе Шарића и пресуди.

Алексић је у суд стигао у пратњи свог адвокта Јаковљевића. На припреном рочишту се утврђује који ће се докази изводити током суђења. Суђење ће бити заказано по завршетку припремног рочишта, које је заказано и за сутра. Суђење би требало да буде јавно, осим ако учесници поступка не затраже да суд искључи јавност због заштите приватности оштећених девојака.

Алексић је суд дошао из кућног притвора који му је недавно одређен након што му је укинут притвор у којем је био скоро девет месеци. Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду, Алексић се терети за извршење два продужена кривична дела силовања, два кривична дела силовања, једно продужено кривично дело недозвољених полних радњи и четири кривична дела дела недозвољених полних радњи, на штету седам девојака.

Њега је прва пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо су се оптужбама против њега придружиле и друге девојке.

(Тањуг  Фото: Милена Арсениц / 011инфо.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко,њемацка

28.10.2021 14:25

требо си им дати мало пара и не би имао никаквих проблема.То ти писе цовјек који је имао преко хиљаду цура и зена

ОДГОВОРИТЕ