У Фајзеру: Украдени подаци о вакцини против ковида

"Фајзер" тужио дугогодишњу запослену због наводне крађе "великог броја" поверљивих докумената, укључујући и оне повезане са вакцином против короне.

Свијет 25.11.2021 | 12:27
У Фајзеру: Украдени подаци о вакцини против ковида

У тужби која је поднесена у уторак у савезном суду у Сан Диегу, "Фајзер" је рекао да је реч о запосленој Сијао Ли Ћун, која је прекршила свој уговор о поверљивости преневши више од 12.000 датотека, без дозволе, на своје личне рачуне и уређаје са свог пословног лап-топа.

"Због великог броја докумената које је госпођа Ли незаконито присвојила, 'Фајзер' тек треба да утврди обим пословних тајни и поверљивих информација које она поседује“, саопштила је компанија.

Наводни украдени материјали укључују "приручник" од 24. септембра који садржи интерне процене и препоруке о Фајзер-Бајонтек вакцини против коронавируса, затим "Фајзеров" однос са немачким партнером за вакцине, као и презентације повезане с антителима против рака.

Из компаније "Фајзер" је речено да је Ћун, која је била помоћница директора за статистику, у више наврата покушавала да прикрије трагове онога шта је урадула. Такође се наводи, да је окривљена обманула "Фајзер" о томе што је узела, како је то узела, када и зашто је то учинила и где се налазе украдени подаци.

Наведено је и да је Ћун у компанији радила 15 година, али да је скоро примила понуду за нови посао у компанији "Ксенкор Инц.", калифорнијској компанији која се фокусира на лечење рака и аутоимуних болести.

Из "Фајзера" су навели и да се њихова компанија суочава с великим проблемом - да конкуренти покушавају да им преотму запослене током целе ове године.

(Б92 ЕПА-ЕФЕ/ЦЈ ГУНТХЕР) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мосад Руси и Кинези

25.11.2021 11:48

И њима треба састав вакцине зар не? Имају га они одавно, само им је требао рецепт.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаик

25.11.2021 13:12

Да ли је овде ријеч о Вакцини (Лијеку) или се ради неком напредном оружју , за које се не смију знати податци и састав. То Људи убризгавају у себе, ваљда треба да знају шта убризгавају. Ови као Кока.Кола, састав: од биљних екстраката, а унутра чиста хемија и нај јефтинији шећер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

25.11.2021 13:44

Добро си се назвао... Лаик ?

Name

Ре

25.11.2021 19:27

Ето ти си паметан, зашто ниси нешто написао и образложио како ствари функционишу. Овако, само констатација, у рангу шахисте у мјесној заједници .

Name

Шушара

25.11.2021 14:00

Читава кинеска производња је базирана на плагијатима и крађи туђих патената.

ОДГОВОРИТЕ