Крај обдукције: Путници аутобуса су живи изгорјели

Замјеник бугарског генералног тужиоца Борислав Сарафов изјавио да је за ужасну несрећу на аутопуту главни узрок људкса грешка.

Свијет 25.11.2021 | 12:46
Крај обдукције: Путници аутобуса су живи изгорјели

Он је навео и да су резултати обдукције показали да су страдали из "аутобуса смрти" умрли од посљедица гушења, а не од ударца.

"То значи да су били живи у вријеме пожара. Процјену узрока несреће мораће да да коначна анализа, али главна верзија у овом тренутку је људска грешка као узрок несреће", изјавио је Сарафов на конференцији за новинаре, а преноси сјеверномакедонски портал "Либертас".

Навео је да је могућност терористичког акта добро истражена и да Бугарска то категорички одбацује. "Верзије о терористичком акту и нафтним цијевима, као могућим узроцима несреће, размотрене су, али су категорично одбачене", рекао је Сарафов.

Тим из тужилаштва сутра креће у Скопље како би од рођака настрадалих прикупио ДНК профиле, који ће бити коришћени за идентификацију преминулих.

Према ријечима Сарафова, на лицу мјеста су пронађена 44 тела, што је потврдила и портпаролка Генералног тужилаштва Сијка Милева на заједничкој конференцији за новинаре.

Навела је да је упознала човјека који је преживео трагедију, а који јој је, како додаје, испричао како је разбио стакло у аутобусу и да је спасао осам људи, а не седам.

"Током увиђаја пронађена су 44 тела. Према подацима којима располажемо, путовале су 52 особе, 44 тела су пронађена, а хоспитализовано је седам особа - четири мушкарца и три жене. Остаје велика загонетка, где је осма особа", изјавила је Милева.

(Тањуг Фото: Тањуг/Нова тв/АП) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Искрено

25.11.2021 11:55

Туга до неба за оне који су живи изгорјели, али и за породице настрадалих. Тугаа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

25.11.2021 18:12

И залосно.нек им је лака земља .породицама искрено сауцесце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

25.11.2021 20:51

Запали се аутобус и окриве возаца? Па ста он мозе мозда се први угусио? Не контам, ако је некоме јасније слусам!

ОДГОВОРИТЕ