Пријете канцелару Аустрије: Повуците све корона мјере

Савезна служба за заштиту уставности и борбу против тероризма (БВТ) покренула је истрагу против анонимних противника епидемиолошких мјера због пријетње аустријском канцелару Александеру Шаленбергу.

Регион 27.11.2021 | 17:11
Пријете канцелару Аустрије: Повуците све корона мјере

У пријетећем писму, потписаном са "Групација", Шаленбергу је дат рок до краја новембра да повуче све корона мјере и да се повуче из политике, а у супротном, "Групација" пријети насиљем Шаленбергу, његовој породици и савезницима.

Поред Шаленберга пријети се и министрима унутрашњих послова и здравља, Карлу Нехамеру и Волфгангу Микштајну, другим члановима Владе и политичарима из редова опозиционе Социјалдемократске партије (СПО), који су подржали локдаун и најављено увођење обавезне вакцинације.

Министар Нехамер је казао да, када се прими од анонимног пошиљиоца пријетња против демократски изабраних институција и њихових породица, не може да се то само прими к знању.

Најавио је да ће полиција свеобухватном истрагом утврдити ко стоји иза пријетњи. Аустријска полиција је протеклих недјеља упозоравала на растућу радикализацију у редовима противника корона мјера, што се потврдило и на прошлом протесту у Бечу, гдје је дошло до напада на чуваре реда.

(Агенције  Фото:Тањуг/АП)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Логика

27.11.2021 17:23

Немам појма ста се десава на политицко-здравственој сцени Аустрије.Нисам ни медицинар ни политицар али знам несто друго. Кад један сараф на возилу.Свеједно колико је велики. Заврнес,стегнес па кад претегнес, он пукне.А нисам аутомеханицар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бомбаш

27.11.2021 17:24

Браво, ово изивљавање је претјерало све мјере.Тјерају људе да се вакцинису неком експеримент вакцином која нема ефекта за Бактерију.Затварају као да има неког ефекта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.11.2021 11:42

Тако је.Страсно је да присиљавају све градјане па и оне који су пребољели корону и имају антитијела.То је потпуно неприхватљиво и тим силедзијама се градјани морају одупријети.

Name

Браво

27.11.2021 17:45

Насиље је одговор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин из Беча

27.11.2021 19:50

Насиља на протестима а ни напада на органе реда и мира није било а нити ће их и бити. Задњи пут нас је било између 100.000-150.000, за 7 дана још више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

28.11.2021 09:44

Само напријед.Свака част.Молимо се Богу да отјера ове сатанисте сто нас и нашу дјецу прогањају.

Name

НКВД

27.11.2021 21:11

Када нешто не штима, убациш своје провокаторе. Нарвно да нико не пријети Канцелару, али код јавности ово ствара јаз према невакциниснима, гле чуда, невакцинисани преко ноћи постају терористи. Када једна Демократска, Европска и уређена Држава користи Стаљинистичке и Нацистичке методе, једноставно, не знам шта би рекао... све је отишло у ку... купус !

ОДГОВОРИТЕ