Одређен притвор одговорним због рударске несреће

Суд у Сибиру одредио је данас двомјечени притвор петорици људи да би се суочили са оптужбама у вези са рударском несрећом у којој је ове седмице погинуло више од 50 људи.

Свијет 27.11.2021 | 18:20
Одређен притвор одговорним због рударске несреће

Тројици менаџера рудника Листвјажнаја, укључујући директора, одређен је притвор до краја јануара због кршења стандарда индустријске безбједности, рекао је портпарол регионалног тужилаштва.

Суд је наложио двојици инспектора безбједности, који су овог мјесеца издали сертификат за рудник, али заправо нису провјерили објекат, да остану у притвору до краја јануара.

Несрећа, за коју регионалне власти кажу да је вјероватно изазвана експлозијом метана, однијела је животе 51 особе. Укључујући пет спасилаца који су послати да извуку десетине мушкараца заглављених дубоко под земљом.

Министарство здравља саопштило је данас да се 60 људи налази у болници због повреда задобијених у руднику, пренијела је новинска агенција ТАСС.

Несрећа у руднику, који се налази око 3.500 километара источно од Москве у региону Кемерово, најгора је у Русији од 2010. године када је у експлозијама у руднику Распадскаја у истом региону погинула 91 особа.

(Срна  Фото:ТАСС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Срамота!

27.11.2021 23:28

Какав затвор. Па они су православаци и треба их чувати као кап воде на длану, идиоти! Опростити им треба ! У цркву на окајње гријеха и пустити их на слободу! Какав затвор, мајку вам ј.м!!! Издајници православља!

ОДГОВОРИТЕ