Пилуле против короне нису ефикасне као што се мислило

Мерцков орални антивирусни третман против Цовид-19 није тако ефикасан као што се мислило, рекла је фармацеутска компанија, након што је потпуна анализа резултата испитивања пружила нове податке о његовој способности да смањи хоспитализације и смртне случајеве.

Здравље 27.11.2021 | 18:41
Пилуле против короне нису ефикасне као што се мислило

Компанија је саопштила да је њен орални лијек, молнупиравир, показао релативно смањење ризика од 30 посто у поређењу с плацебом код свих 1.400 пацијената укључених у испитивање.

Прошли мјесец Марцк је саопштио да је смањење ризика од хоспитализације и смрти отприлике 50 посто. У потпуној анализи, једна смрт је пријављена у групи која је примала молнупиравир, а девет у плацебо групи.

Компанија је истакла да нови подаци настављају да подржавају ефикасност и укупну повољну процјену користи и ризика молнупиравира за лијечење благог до умјереног Цовид-19 код одраслих особа са високим ризиком за прогресију болести.

Из Мерцка су напоменули да је статистички критеријум успјеха већ био испуњен и да је спољни одбор за податке савјетовао да се заустави упис у студију.

Молнупиравир, који је развијен заједно са Ридгебацк Биотхерапеутицс и такође познат као Лагеврио, одобрен је за употребу у Великој Британији. Европски регулатори га такође разматрају. Мерцк је потписао уговор с Поолом патената лијекова како би лијек био доступан сиромашнијим земљама.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

?

27.11.2021 19:12

Маните се пилула, вакцине су закон

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко

09.12.2021 14:52

Ни вакцине нису ефикасне, колико се вакцинисаних разболело, па и преминуло, мислим да је у свему овом најбитније колико нам је јак имуни систем, зато ја превентивно пијем све сто стигнем (куркуму, индијски тамјан, витамине), за сада сам одлицно...

ОДГОВОРИТЕ