Ноле се оградио од политичких струја било које врсте

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић огласио се на свом Инстаграм профилу, рекавши да се он увек трудио да буде аполитичан.

Србија 06.12.2021 | 07:12
Ноле се оградио од политичких струја било које врсте

"С обзиром на актуелне грађанске протесте широм Србије који указују на неопходност озбиљног и конкретног приступа у вези са важним еколошким питањима, одлучио сам да се јавно обратим, уверен у огроман значај ових тема за све нас", написао је Ђоковић и додаје:

"Свестан сам да постоје и други захтеви који се чују на протесту, а који имају политичку конотацију. Желим да се оградим од 'позиције' и 'опозиције', политичких струја било које врсте. Увек сам се трудио да будем аполитичан. Смета ми што човек не може да истакне свој лични став и мишљење о основним елементима за живот и здравље као сто су Ваздух, Вода и Храна, а да не буде 'обележен' као левичар, десничар, опозиционар, демократа, напредњак, социјалиста итд".

Како наводи, он лично бира да ли ће да изађе у јавност и каже шта мисли о неким темама.

"Упркос томе, лично бирам да изађем у јавност и кажем шта мислим за одређене теме за које сматрам да су веома важне. Нисам се устручавао у прошлости да заузмем став и борим се за тенисере и спортисте којима је неопходан глас и помоћ од неких 'звучнијих' имена у нашем спорту. Иако ми се то често 'обило о главу' у контексту медија и осуде/критике коју сам неправедно добијао и настављам да добијам и даље, нећу одустати да се борим за правду и истину".

"Захвалан сам што имам свест о томе и трудим се да се придржавам правих животних вредности и начела за које сматрам да су основа живота сваког појединца и здравог друштва. Чујем коментаре - што се један спортиста “меша тамо где му није место”, али ја сам човек пре него што сам спортиста или било шта друго. Као свако други", написао је Ђоковић.

"У професионалном тенису да би достигао врхунски ниво резултата, и остао на том нивоу више година, неопходно је водити рачуна о здрављу у сваком смислу. Све што се дешава у животу спортисте - храна, одмор, тренинг, ваздух, вода, опоравак, начин размишљања, емотивно стање, карактерне особине, утиче директно на коначан спортски резултат. Кроз сопствено искуство увиђам колико је свест о себи и холистички приступ здрављу допринео на дуговечност моје каријере и резултате које бележим. Више од свега, та свест утицала је на позитивне промене у мом животу и начину на који живим и како се осећам у свом телу".

Наводи да осећа да има право на своје мишљење о одређеним темама.

"С обзиром на досадашње лично искуство које имам и одређено знање у области здравља које сам стекао кроз каријеру и живот, осећам да имам право да поделим своје мишљење о овој теми са људима. Квалитет ваздуха у Београду (а и широм Србије) је забрињавајуће лош, већ деценијама уназад".

"Квалитет воде и хране је исто упитан. То су основни елементи за здравље човека и екосистема. Ако радимо на томе да у нама влада оптимално стање здравља и здрава средина, онда ће се трансформисати и наш живот на боље. Када би искористили енергију коју трошимо на спорт, политику, друштво, музику, и остале ствари, у ЗДРАВЉЕ , где би нам био крај", закључио је Новак Ђоковић.

(Б92)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Весна Бл

06.12.2021 07:26

Браво, браво....

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

06.12.2021 08:44

Браво Ноле Шампион је шампион. Свјетски човјек. Господин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

06.12.2021 08:55

Ноле Л Е Г Е Н Д А !

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

06.12.2021 12:41

Аполитицни скоро па увијек имају најисправније ставове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је ово?

07.12.2021 02:32

"Када би искористили енергију коју трошимо на спорт, политику, друштво, музику, и остале ствари, у ЗДРАВЉЕ , где би нам био крај"... Енергија за спорт да се искористи за здравље!?!?!? По њему трошење енергије на спорт је исто као трошење енергије на политику, тј непотребно??? Не могу да вјерујем шта читам од најбоље тенисера свих времена!?!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

09.12.2021 18:35

нолета прати 9 000 000 и кусур људи..сви ми имамо инсграм и знамо шта је мислио кад је рекао... он је прави патриота и воли свој народ.њега власт не интересује ни политика

ОДГОВОРИТЕ