Филм "Тома" за два мјесеца погледало преко милион људи

Биографска драма "Тома" Драгана Бјелогрлића постала је од вечерас и званично најгледанији филм новије домаће кинематографије, јер га је за два и по месеца приказивања погледало 1.054.000 људи.

Забава 06.12.2021 | 22:14
Филм "Тома" за два мјесеца погледало преко милион људи

Копија овог остарења предата је на трајно чување Југословенској кинотеци. Аутори су од директора ове установе Југослава Пантелића примили признање за допринос кинематографији.

Поново су се на великој журки окупили Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Паулина Манов, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Милена Радуловић, Милан Колак. Од познатих, појавили су се Драги и Жика Јелић, Радомир Николић, Ђорђе Стојковић, Миа Бјелогрлић, Југослав Пантелић, Филип Чукановић Бобан Јевтић, Денис Мурић, Бранка Невистић и Иван Зекић.

Филм о животу Томе Здравковића, кога у насловној улози тумачи глумац Милан Марић, побрао је најпозитивније критике стручне јавности, као и најемотивније поруке гледалаца широм региона, а уједно је оборио и биоскопске рекорде: у првој недељи приказивања са више од 100.000 гледалаца, баш као и посећеност у једном дану, 2. октобра са 35.000 посетилаца.

"Тома" је светску премијеру имао на Филмском фестивалу у Сарајеву, док је већ сутрадан отворио Фестивал филмских сусрета у Нишу, где су Милан Марић, Тамара Драгичевић освојили награде за главне, а Сања Марковић и Андрија Кузмановић за епизодне улоге.

Пројекат "Тома" реализован је у сарадњи са Телекомом Србија и Филмским центром Србије.

(Курир.рс Фото: Дамир Дервишагић)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Алукард

07.12.2021 05:02

Нисам гледао и нећу да гледам. Видео сам и чуо Тому уживо кад сам био дете. Нећу да кварим успомену искривљеном причом.

ОДГОВОРИТЕ