Значајан број људи искрено забринут за животну средину

На протестима широм Србије у суботу била 31000 људи, каже председник Србије.-„Полиција се неће појављивати на блокади аутопута и путева у Србији најављеним за суботу, јер су то противзаконите радње и полиција не може некога да штити у том противзаконитом поступању”, поручио је председник Србије.

Србија 07.12.2021 | 14:09
Значајан број људи искрено забринут за животну средину

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је на протестима широм Србије у суботу била 31000 људи од којих велики број нема везе са партијском припадношћу, који су искрено забринути за животну средину и са којима треба разговарати.

„Број људи је значајан. Знам тачно број за сваки град и за свако место”, рекао је Вучић одговарајући на питање колико је било људи у суботу.

Он је навео да је на највећим демонстрацијама 2019 године било 81 000 људи у целој Србији, а сада 31 000 од којих највише у Београду, 8000, а код Сава центра 4190. Додао је и да је највећи скуп био у Новом Саду пропорционално броју становника.

„Забринут сам због великог броја људи јер не могу сви да буду само партијски функционери и неки су веома забринути и морамо да им се обратимо, јер верују да постоји проблем и треба да га ресимо”, рекао је Вучић.

Он је напоменуо и да постоје системи за пребројавање и да ни за једног човека нису слагали.

Вучић је приметио да поред значајног броја људи који су изашли јер су забринути за животну средину постоји део истих оних од 2014,. иста су им лица само су им, како је рекао, новији капути и ципеле, јер је Србија напредовала.

„Исти лажно либерални кругови, елитистичка насилна левица, ништа ново. Са онима који су истински забринути мораћемо да разговарамо”, поручио је Вучић.

На питање како коментарише то што се врси притисак на јавне личности да подрже протесте Вучић је рекао да је онима који организују протесте посао да врше притисак, али је на свакоме да покаже своју снагу и да ако не жели да се придружи каже - „нецу или не знам”.

Напомиње да је и код партијских истомишљеника и чланова СНС приметио забринутост због рудника, и да то нема везе са партијском припадношћу, и да се и њима треба обратити.

Најавио је да ће зато сутра или прекосутра бити припремљен одговор.

На питање да прокоментарише текст на насловној страни листа Данас у коме се наводи да се полиција у суботу намерно повукла да би дошло до инцидента, Вучић је указао да затварање аутопутева није у складу са законом и полиција у томе не може да учествује.

„Нападали сте нас јер се полиција појавила, а сада јер није. Шта треба да уради полиција?”, упитао је Вучић.

На питање зашто га за све велике пројекте „дочекују на нож” као што је било са Београдом на води, потврђује да не постоји ниједан пројекат који није нападан, од болница и пуцања цеви у њима, а ковид болнице нас, као каже спасоше.

„Говорили су против аутопутева, да се аутопут гради за Велику Албанију, говоре Европској унији да нам не отварају кластере.... све гледају кроз мржњу према мени”, примећује Вучић и подсећа да је против Београда на води вођена најбруталнија кампања а створено нешто најлепше.

Наводи да је тако и са метроом, да су га обећавали, а никада нису ни почели, а сада када је почет, постаје проблем.

Биће тако и са националним стадионом, каже Вучић и додај да ће се због њега ширити Београд према Сурчину и градити најмодернија насеља.

Истакао је и да ствари иду добро и да Србија неће прећи 58 одсто јавног дуга у односу на БДП ове године , што је готово невероватан успех.

Каже да постоји само проблем у десетак локалних самоуправа које ће морати да промене понашање.

„Поносан сам сто смо упркос свему успели да се подигнемо и да нам земља иде напред и уверен сам да це грађани изабрати такву будућност”, поручио је Вучић, преноси Тањуг.

(БН Фото: Тањуг/З.Ж.)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

истина

07.12.2021 13:20

Значи да конташ да и ми имамо дјецу ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

07.12.2021 13:28

15000 људи је било испред Арене за вријеме сабора СНСа Ваљда су бројали истом методом као и сада демонстранте у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

07.12.2021 13:32

Мулац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

07.12.2021 13:37

Са тобом нема никакве будућности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумар

07.12.2021 14:04

Ја сам забринут за Србију...треба увести друге играце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

07.12.2021 19:35

Ту ти је крај, мислио си русити Додика са Ескобаром,али изгледа да цес у пензију прије Доде.... Како вас он лагано сије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

07.12.2021 21:58

Ови што протестују због екологије прво треба да науце да смеце одлазу на предвидјена мјеста а не да је свака ријецица постала депонија и да кесе са смецем остављају на улазу у зграду. Протести за паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеоба Срба

10.12.2021 05:19

Прица се да је планирано,само у Србији да се отвори цетрдесетак рудника.Ко? Ко зна.Ако је та информација тацна, питам се ста це и куда це народ...

ОДГОВОРИТЕ