Аустријски хирург пацијенту ампутирао погрешну ногу!

Хируршкиња у Аустрији кажњена је јер пацијенту прошле 2020. године ампутирала погрешну ногу! Старијем пацијенту одстрањена је десна нога уместо леве а грешка је откривена тек два дана касније после операције.

Занимљивости 07.12.2021 | 15:31
Аустријски хирург пацијенту ампутирао погрешну ногу!

Суд у Линцу данас је прогласио хирурга (43) кривом за груби немар и казнио је са 2.700 евра. Удовици пацијента, која је умрла пре него што је случај доспео на суд, додељена је и одштета од 5.000 евра пише ББЦ.

Пацијент је у мају дошао у клинику у Фрајштату како би му ампутирали ногу, али је хируршкиња пре операције означила погрешну ногу преноси агенција АФП.

Грешка је уочена током рутинске промене завоја, а пацијенту је речено да ће морати да му ампутирају и другу ногу.

Тада је болница саопштила да је грешка настала као „резултат низа несрећних околности”. Директор се јавно извинио на конференцији за новинаре.

Хирург је на суду изјавила да је дошло до грешке у ланцу командовања у операционој сали. На питање зашто је означила десну ногу, а не леву, рекла је: “Једноставно не знам”.

После несрећног догађаја, опзтужена хируршкиња је почела да ради на другој клиници. Док је половина њене казне је укинута

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар