Бајден и Путин о Украјини и другим спорним питањима

Разговор председника Русије и САД Владимира Путина и Џозефа Бајдена је завршен. Трајао је два сата.

Свијет 07.12.2021 | 19:34
Бајден и Путин о Украјини и другим спорним питањима

Састанак је одржан путем видео линка и био затворен за јавност.

Новинарима је био показан само почетак састанка. Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио да би састанак могао бити дуг и садржајан. Ово је други састанак лидера две земље. Прошли је био у Женеви у јуну ове године.

Председник САД Џозеф Бајден ће после видео састанка са руским колегом Владимиром Путином, имати телефонске разговоре са лидерима Француске, Немачке, Италије и Велике Британије, саопштила је вечерас Бела кућа.

Бајден ће разговарати са председником Француске Емануелом Макроном (Еммануел Макрон), одлазећом немачком канцеларком Ангелом Меркел и премијерима Италије и Велике Британије, Мариом Драгијем (Драгхи) и Борисом Џонсоном (Јохнсон).

Бела кућа је подсетила да је Бајден у понедељак разговарао са тим лидерима и договорено је да остану "у блиском контакту".

(Тањуг  Фото: Профимедиа / Микхаил Метзел / АФП)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Немогуће

07.12.2021 19:01

Да није било ријечи о нама ! Ипак смо ми број један у Свијету, по будалаштињама !

ОДГОВОРИТЕ
Name

И он це

07.12.2021 19:17

Водити послије разговоре са својим колегама, диктаторима и дозивотним владарима. Е, у томе је разлика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

08.12.2021 10:42

Шта рекоше за Додик Милорада..?? То је вјероватно била трећа тема, послије Украјине, гасовода. Тај, такав и толики капацитет, тога корифеја и барјактара корупције, злоупотреба власти и свега око власти, самовлашћа, апсолутизма који прелазе границе овог осиромашеног, иструганог и опљачканог ентитета, два кључна свјетска лидера заобићи нису могли, све кад би и хтјели. Али, мудро ћуте, или се по обичају нису усагласили. Па би статус qуо могао трајати све тамо до иза избора.

ОДГОВОРИТЕ