Шмит о посебној сједници: Превелик залогај за игру

Кристијан Шмит високи представник у Босни и Херцеговини, на данашњој конференцији за медије говорио је о бројним темама па тако и о Републици Српској и Народној скупштини Републике Српске која ће се одржати у петак, а која, према његовом мишљењу не би требала донијети резултате погодне за медије.

Босна и Херцеговина 08.12.2021 | 20:40
Шмит о посебној сједници: Превелик залогај за игру

Шмит се осврнуо на одржавање сједнице Народне скупштине Републике Српске на којој би се требало гласати о повлачењу сагласности Републике Српске о државним институцијама у БиХ рекавши да треба сачекати тај 10. децембар и видјети шта ће се десити.

“Ако у Републици Српској има мудрих политичара, а ја сам сигуран у то да им, онда ће се из тога свега видјети и позив на разговор и мислим да ће се моћи неке ствари урадити. Можда ти резултати неће бити погодни за резултате у медијима, али је то нешто што је сасвим добро у демократији. Тако да ја сада нисам нешто специјално нервозан нити гледам толико драматично шта ће се десити, али мислим да је то ипак мало превелики залогај за тактичке играрије”, навео је Шмит.

Шмит је ипак оцјенио да му се чини да су се ставови преговарача приближили, те да је оптимистичан у вези са измјенама изборног закона.

“Некада ми се стварно чини да понеко има идеју да се у Устав може уградити какви ће бити изборни резултати, да се то угради у Устав. То је нешто о чему одлучују грађани”, рекао је Шмит.

Поручио да је оптимистичан по овом питању, те да постоји сарадња преговарача са хрватском, бошњачком, али и са српском страном у овом процесу, у мјери у којој се то њих тиче.

(Н1 Фото:Н1)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мрки73

08.12.2021 20:32

Ја мислим да Додик једноставно жели да га неко макне са власти како тако па да на миру троши оно што је "поштено" зарадио. Види се да и он не зна више гдје удара. Лаки је мало нуровозан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

08.12.2021 22:37

Додик жели као и шта сваки патриот Србин жели а то је слободна РС и ако се не поштује Дајтон онда независна РС.

Name

Ре дане

09.12.2021 06:24

У Дејтону Дане пише да ентитет може пренијети надлежности на државу, значи пренесено по Дејтону, тако је Дане, поштовати Дејтон

Name

Ре: Ре Дане

09.12.2021 11:55

А ста онда ако се не постује оно сто се пренијело на БиХ са ентитета РС? Ста онда урадити? Докле да се трпи да ми странац намеце законе или ти Сарајево? Ма оладите, нека уради и Додик једну добру ствар за РС и ово сто ради има подрску великог броја народа из РС, видјецете.

Name

Милан

08.12.2021 21:13

Ко је овај тип !?!? Њему придају значај само квази медији, односно медији који се само зову медији, ахахахахаха !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

08.12.2021 22:42

Е видиш ово је високи представник ког је читав свијет прихватио као таквог осим Додика и Русије и Кине. Кина је небитна јер није потписница Дејтона. Чак га је и Србија прихватила, дакле ми Срби би увијек "уз длаку", ма колико то хаотично и глупо било.

Name

Ре реалисти

09.12.2021 07:16

Није га прихватио савијет безбједности. То ти је један клошар ћелава наказа која скрнави српска стратишта и шпрда се како су српску дјецу бацали у јаму у Казанина и како су стрељали дјаке његиве швабе у крагујевцу а то све ба једућ баклаве онако прљавим усраним рукама.

Name

Деко

09.12.2021 11:43

Ре реалисти: Није болест све што боли, није ни теби лако са самим собом.

Name

Коста

09.12.2021 15:46

Све се чини да је генерал ронхил Божија казна Србима.Двадесет година се лажно представља и на лажним изборима побјеђује.Клањају му се и борци и ратни инвалиди и академици и умјетници и врхунски спортисти и здравствени радници и привредници и на крају и високи црквени великодостојници.Зар баш нико за све ове године није видио ко је Генерал Ронхил.Да смо народ нормалан одавно би он робијао

Name

Цвија казе другојације

09.12.2021 00:18

И о референдуму, и о војсции и о Дејтону. Свадја или договор?

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

09.12.2021 07:16

Додик је криминалац кукавиције јаје потурено да разори и биолоски и економски српску нацију , али је сада у праву и добице подрску од сваког србина .Не могу муслимани тразити од запада унистење РС-а и добијање турске БиХ какву је хтео Алија.То су до сада радили преко високог представника сада преко Уставног суда Република којој одузмес имовину а одузео си:војску, полицију, порески систем, монету итд остаје празна љустура Све ово је омогуцио странцима тај исти Додик Сада би све да финисира и зато покреце поврат свега на бас овакав нацин који је наметнула злоцинацка западна тзв демократија.Опозиција мора да истраје на прво ресавању криминални афера а онда устраје на поврету надлезности и јацању темеља РС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

09.12.2021 08:39

Додик није никакав патриота,да се њега питало РС неби ни постојала,ово би давно била унитарна БиХ!Зато немојте прицати глупости о додику и његовом патриотизму!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

09.12.2021 21:05

Гласате за мора рс да има своју војску морамо сви злозни да будемо око српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

10.12.2021 07:20

Гласајте за веће плате, пензије, бољу привреду, пољопривреду, здравство, школство, туризам,