Сарићу је живот угрожен уколико не настави лијечење

Горан Сарић већ дуже вријеме се бори против тешке болести и неопходна му је адекватна медицинска помоћ како би наставио лијечење.

Република Српска 09.12.2021 | 07:40
Сарићу је живот угрожен уколико не настави лијечење

Чланови породице генерала Горана Сарића одржаће данас прес-конференцију у Центру за културу „Семберија“ у Бијељини како би скренули пажњу и упутили апел да му се омогући да има адекватну медицинску терапију.

Горан Сарић већ дуже вријеме се бори против тешке болести и неопходна му је адекватна медицинска помоћ како би наставио лијечење.

Уколико Сарићу буде прекинута терапија коју је примао у претходном периоду његов живот ће бити угрожен.

Због тога породица ће упутити апел надлежним да Горану омогуће пуштање на слободу како би наставио с адекватним лијечењем.

Подсјетимо Горан Сараић је недавно ухапшен у Бијељини због ратних злочина почињених у том граду. У претходном периоду Сарићу је, такође, суђено у два случаја због ратних злочина у Суду БиХ гдје је ослобођен од свих оптужби у оба процеса, укључујући и онај најтежи који се односио на Сребреницу.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Војник

09.12.2021 07:38

Може ли "свемогући генерал" Додик помоћи правом генералу да се лијечи као човјек. Покажи се фукаро, Горан се борио и за тебе и твоју породицу и све нас а није се бавио пребацивањем дувана преко граница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

09.12.2021 11:32

Институције РС се требају изборити да помогну Генералу на адекватно лијечење.

Name

Ре војник

09.12.2021 12:18

Тако је војниче! Али да знаш да Додика заболи она ствар и за генералом Сарићем и за свим другим борцима. Он је то у својој антисрпској политичкој каријери више пута јасно и јавно рекао, али џаба је нашем народу причати. Ми као да смо слуђени па чекамо судњи дан без наде да се ишта може промијенити. Због оваквог нашег понашања дјеца ће нас једног дана проклети. Поносни романијски и херцеговачки народ је давно видио да је Додик зло српског рода, а тада смо га ми Крајишници бранили. Данас ми крајишници схватили да је он зло, а Романијци и Херцеговци га бране. Е јеб. га! Људи схватите да се ради о љевчанском џиберу, није ми намјера да вријеђам друге људе из Лијевча поља, говорим о несретном Додику. Њега једино што интетесује то су моћ и новац, ништа друго. Невјерник, атеиста, лажов, манипулатор и да не набрајам даље. А ви борци чекајте да се такав смилује и да вам да кору хљеба да поједете. Јадно!

Name

Борац

09.12.2021 12:30

Где је сада онај балван,додиг и бисерка? Зар пустате невиног цовјека да умире?

Name

Ухх

09.12.2021 12:31

Док је горан бранио свој народ,рудоња сверцовао. Сада окреце главу од њега. Сто Лукац сути,били су скупа.

Name

Обавезно

09.12.2021 11:00

Људи који одлуцују морали би бити хумани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

09.12.2021 15:45

Просто невјероватно Судите човеку за тешке ратне злочине и под притиском доказа, правоснажно га ослободите. Само пар дана послије тога му стављате на терет још тежа кривична дјела, и поново одређујете притвор, и поново су чињенице и докази неумољиво па га опет морате ослободити. САД се поново појављујете и хапсите човјека за нешто треће, у најмању руку, сумњиво. Ко се мало разумије у право јасно му је да су надлежни органи и код прве и код друге оптужнице прочешљали сваки дан који је господин генерал провео у рату, те да су било шта нашли проширили би оптужницу. Свима је јасно да човјек некоме смета. Двије оптужнице које су, како се у поступцима показало биле неосноване, и које су човеку уништила здравље, одбачене су. Да ли се ико пита ко је крив за уништено здравље човјека, нематеријалну штету нанесену његовој породици, која се ничим не може санирати. Очигледно да се нико не пита траже се нови начини да се човјек понизи, омаловажи. Наравно људи који га познају знају да некима смета то да постоје полицијски генерали па још српски који су прошли цијели рат а остали чистог образа, а исто тако знају да је Сара баш тај. И не брукајте се господо органи гоњења и процесуирања, да је икакве мрље било на овоме човеку, ви бисте то нашли у претходна два срамна процеса које сте водили против њега. Очигледно је да би у кривичном законику требало уврстити и кривично дело ЛАЖНО ПРОЦЕСУИРАЊА РАТНИХ ЗЛОЧИНА У ФУНКЦИЈИ ПОЛИТИКЕ Држи се генерале, ничија није до зоре горела па неће ни ових који лажно оптужују и процесуирају

ОДГОВОРИТЕ