Терзић: Чека нас Лига шампиона

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић говорио је о утисцима из Португала.

Фудбал 10.12.2021 | 13:01
Терзић: Чека нас Лига шампиона

Пред повратак у Србију, главни оперативац црвено-белих био је презадовољан што је екипа Дејана Станковића ремијем у Браги успела да заврши на првом месту Ф групе за директан пласман у осмину финала Лиге Европе.

Терзић је био посебно одушевљен што је Звезда набилдовала коефицијент толико да је близу чак да буде носилац у свим рундама за Лигу шампиона, под условом да постане шампион.

"Све је ово лепо што смо урадили, али морамо да будемо шампиони да бисмо осетили бенефите успеха. Највећи успех су коефицијенти који су нас довели на 35. место Европе и Србију на 11. Било би много непријатно за све нас да све што нас чека лепо, а то је констатно играње у Лиги шампиона, што је наша будућност, да не будемо шампиони", почео је Терзић.

Партизан је тренутно лидер у првенству, са три бода више...

"Навијачи би требало да славе, да се радују, али ми морамо да приведемо првенство крају. Велика је ствар, што прескачемо две утакмице у Европи, већ да се фокусирамо на дерби у фебруару. Морамо да победимо и мислим да смо боља екипа, Звезда мора да буде шампион".

Он је најавио појачања на зиму, међу којима је мета Данило Арболеда.

"Свесни смо свих слабих тачака у тиму, да смо подигли лествицу и очекивања. Морамо да се појачамо, да доведемо пар играча, фали брзине и свеже крви. Звезда као клуб напредује и свесни смо да морамо да доводимо све боље играче. Од 210. до 35. места смо прешли за неколико година".

Говорио је и о тренеру Дејану Станковићу.

"Један велики део посла смо одрадили, останком Станковића. Његов одлазак није тема, моћи ће да се фокусира. Бригу смо скинули са дневног реда... Не бих говорио колико је било тешко, важно да је остао. Окрећем се свему ономе што нас чека. Биће лакше са Станковићем на клупи".

У Звездину касу стиже финансијска ињекција и већ сада је зарађено око 10 милиона евра од награда УЕФА.

"Много нам значи, у великој мери живимо од бонуса УЕФА и од трансфера. Мораћемо у јануару да продајемо, али потрудићемо се да то не буду носиоци. Звезда је озбиљне трошкове, на месечном нивоу између два и два и по милиона. Није лако, али како смо успели у претходном периоду верујем и да ћемо сада", закључио је.

(Б92 Фото: МС/Б92) 

Коментари / 0

Оставите коментар