Јапанац зарађује милионе а не ради ништа!?

Шоји Моримото из Јапана је зарађује милионе готово не радећи апсолутно ништа овај 37-годишњак чак нема ни дан радног стажа. Његова идеја му је помогла да живи лагодно, а да уложи минимум напора…

Занимљивости 05.01.2022 | 15:24
Јапанац зарађује милионе а не ради ништа!?

Шоји Моримото, 37-годишњак из из Токија у Јапану, унајмљује себе људима којима је потребна нормална особа да им прави друштво радећи ствари као што су одлазак на вечеру или играње видео игрица Простије речено он зарађује велике своте не радећи – ништа!

Посљедње две године Шоји Моримото се оглашава као особа која “може јести и пити, и дати једноставне повратне информације, али ништа више не чини”.

Од Шоија се тражи да ради разне ствари. Понекад суделује у видео игарама као гејмер ако групи пријатеља недостаје играч.

37-годишњи Шоји каже да је преплављен с више од 3000 захтјева људи који очајнички желе да га ангажују за разне ствари

За почетак је пружао своје услуге “изнајмљивања који ништа не ради” бесплатно, али сада наплаћује 10.000 јена (отприлике 80-ак евра) по захтеву пише Мирорр

У другим приликама пратио је људе који су поднели захтјеве за развод или осигуравао испраћај људима који се селе кући.

Шоји је искрен у погледу онога што нуди.

“Током услуга пратим своје купце на све за што сам им потребан.“Одговарам на њихова питања, слушам их, климам главом кад треба.
“Било је мало неугодно у почетку, али сам се с временом навикао”, рекао је за Вице.

Осим што је пратио некога у вожњи хеликоптером у Дисниленду, Шоји је слушао варалицу како признаје своје прељубе Такође је отишао у болницу како би провео неко време с клијентом који је покушао самоубоиство.

Шоји је испричао како га је једна 36-годишњакиња ангажовала најмање 10 пута, а правио јој је друштво кад је ишла на састанке или у секс шоп

“Слушао ме је без осуђивања и без проблема са мном ишао у секс шоп. Осећала сам се као да имам подршку док је уз мене, а притом ми није наметао своје мишљење”, открила је ова клијенткиња.

 

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар