Бетмен је спасао свет, али не и своју кућу

Вила која се користила за снимање филмова о Бетмену данас је напуштена и потребно је на десетине милиона фунти да би јој се вратио стари сјај којим је публику остављала без даха јер је била дом достојан једног суперхероја.

Занимљивости 05.01.2022 | 16:39
Бетмен је спасао свет, али не и своју кућу

Ментморе Тоwерс изграђен је између 1852. и 1854. за богату породицу Ротшилд, а пространи летњиковац коришћен је као место снимања хит филмова као што су "Батман Бегинс" или "Тхе Муммy Ретурнс".

Међутим, након што је пропао договор о претварању виле у хотел, замак је остао напуштен. Кров тог здања прокишњава, а неки делови су се урушили.

Овај објекат се налази у регистру енглеске културне баштине која је у опасности. Његово стање се описује као лоше, са тенденцијом даљег пропадања.

Једино је главна дворана сачувала стари сјај. Стручњаци објашњавају да је вила у јако лошем стању и да њена обнова изискује велика новчана средства.

Betmen je spasao svet, ali ne i svoju kuću

Било би лепо да ово здање преузме неки модерни Брус Вејн који ће вилу из које је Бетмен полазио у све своје акције спасти од даљег пропадања, а то би било дело једног суперхероја.

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар