Турски фармер користи виртуелну стварност на кравама за већи принос млека! (ВИДЕО)

Потакнут сличном праксом у Русији, Иззет Кочак турски фармер је своје краве опремио ВР опремом виртуелне реалности.Са ВРопремом које користе његове краве он их “транспортује” на виртуелне зимзелене пашњаке у покушају да повец́а приносе млека, и то му је на крају и успело!

Занимљивости 10.01.2022 | 16:29
Турски фармер користи виртуелну стварност на кравама за већи принос млека! (ВИДЕО)

Узгајивач, Иззет Кочак се од 2018. године бави сточарским послом у централној турској провинцији Аксарај, амбициозно ради на повец́ању приноса млека од својих 180 говеда.

Прво је почео пуштајуц́и класичну музику за животиње, нешто што су неки узгајивачи користили да би обезбедили мирну атмосферу. Сада се одлучио да код две краве користи технологију виртуелне реалности (ВР).

“Тражимо алтернативне начине да повец́амо приносе како су цене хране и сена порасле. Чуо сам да користе ВР опрему у Русији и одлучио сам да их испробам овде. Посматрао сам их десет дана и установио да су се повец́али и квалитет и количина млека”, рекао је он у четвртак за агенцију Анадолију.

Напомињуц́и да је свестан студија о факторима животне средине који утичу на производњу млека, Кочак је објаснио: “Ми обично производимо 22 литра млека дневно. Просечна количина млека од две краве са ВР опремом сада је достигла 27 литара млека дневно пише Даилy Сабах

Они посматрају зелени пашњак и то им даје емоционални подстицај. Сада су мање под стресом“, рекао је он. Кочак је сада наручио још 10 комада ВР опреме за своје краве како би их испробао на више крава те самим тим повећао принос млека код својих крава

“У Русији су користили ВР опрему на оба ока, али ми смо затворили само једно око животиње да бисмо експериментисали о његовом утицају. Док носе ВР, слушају и класичну музику“, рекао је он.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/РyЈКутМYУДц" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар