Полицајци јурили Покемоне уместо да хватају пљачкаше!

Двојица полицајаца из Лос Анђелеса отпуштени су зато што нису одговорили на позив за пљачку већ су наставили да играју игрицу “Покемон ГО“. Двојици полицајаца из Лос Анђелеса одбијена је жалба коју су уложили после добијања отказа јер су играли видео-игру Покемон ГО

Занимљивости 12.01.2022 | 15:42
Полицајци јурили Покемоне уместо да хватају пљачкаше!

Њих двојица су били паркирани у близини када је стигао радио позив да се одазову за пљачку у робну куц́у Маци’с, 15. априла 2017. године

На снимцима који су забележени у полицијским колима у којима су у априлу 2017. године полицајци Луис Лозано и Ерик Мичел били на дужности и крстарили Лос Анђелесом, чује се да су успели да ухвате Снорлака и Тогетицу. Упркос томе што су примили позив о пљачки у оближњој робној кући, полицајци су одлучили да наставе потрагу за виртуелним џепним чудовиштима.

После истраге у којој је откривено да су обојица били зависници од ове игре,полицијски пар је отпуштен, мада су они негирали оптужбе, тврдећи да су само разговарали о тој игри, а да је нису играли.

Међутим, детаљи истраге потврђују да је у једном тренутку “официр Мичел упозорио Лозана да је ‘Снорлак’ управо искочио“, после чега су наставили вожњу још 20 минута у покушају да ухвате Покемоне.Могло се чути како причају о успешном хватању Снорлакса и колико је тешка битка са Тогетиком – још једним Покемоном

Други полицајац, капетан Давенпорт, који је такође чуо позив, могао је да види продавницу – и још један полицијски аутомобил паркиран у оближњој уличици, показују судски документи. Они оближњи полицајци нису одговорили на позив, па је капетан Давенпорт сам то урадио – и видео други полицијски аутомобил како се окрец́е уназад низ уличицу и напушта подручје пише ББЦ

Оба полицајца су оптужена по шест тачака за недолично понашање. У својој жалби су признали да нису одговорили на позив и да јесу уловили Снорлакса, али су то назвали „успутним активностима“.

“Подносиоци представке су признали да су напустили своје подручје у потрази за Снорлаксом, али су инсистирали да су то учинили ‘обоје’ као део ‘додатне патроле’ и да ‘јуре ово митско створење'”, наводи суд.

Њихови представници су тврдили да снимци у колима не би требало да се користе за снимање приватних разговора и да се не користе као доказ – али то је одбијено.

Инсистирали су на томе да нису активно ловили Покемоне, већ да су само сликали и слали пријатељима. Мичел је чак тврдио и да није знао да је Покемон ГО видео-игра јер није тако рекламирана.

Двојица полицајаца тврде да је њихово отпуштање „престрога“ казна и да су само направили мањи превид. Калифорнијски жалбени суд, међутим, није поверовао у њихова објашњења и потврдио је одлуку да буду отпуштени.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар