Ко је кога покушао ликвидирати у И. Сарајеву?

Сикима се, према оперативним подацима, раније доводио у везу с криминалном групом Дарка Елеза. С друге стране, Македонац, контроверзни бизнисмен који се бави грађевином, важи за особу блиску Ђорђу Ждрали. И Елез и Ждрале су у затвору, а казну служе у новом државном затвору. 

Република Српска 12.01.2022 | 17:41
Ко је кога покушао ликвидирати у И. Сарајеву?

Иза пуцњаве која се одиграла у ноћи између 1. и 2. јануара у Хиландарској улици у Лукавици, Источно Сарајево, како сазнаје портал „Аваза“, крије се, највјероватније, наручена ликвидација "бизнисмена" Александра Мичића званог Ацо Македонац.

Актери ове пуцњаве су Горан Сикима и Ацо Македонац. 

Сикима се, према оперативним подацима, раније доводио у везу с криминалном групом Дарка Елеза. С друге стране, Македонац, контроверзни бизнисмен који се бави грађевином, важи за особу блиску Ђорђу Ждрали. И Елез и Ждрале су у затвору, а казну служе у новом државном затвору. 

Заклети непријатељи

Иначе, Елез и Ждрале, бивши кумови, постали су заклети непријатељи, а пуцњаве и убиства у Источном Сарајеву повезани су с обрачунима ове двије групе у посљедњих 15 година.

Полиција и Тужилаштво из Источног Сарајева, како сазнајемо, истрагу и воде у овом правцу јер је Македонцу и Сикими одређен притвор, иако је Мичић након пуцњаве био пуштен на слободу, а затим ухапшен.

Фото: Аваз

Међутим, портал "Аваза" доноси детаље пуцњаве у ноћи с 1. на 2. јануар, која је узнемирила грађане Лукавице.

Наиме, снимци с видеонадзора испред објекта гдје је дошло до употребе ватреног оружја показују да је Сикима, који је рањен у пуцњави и тренутно се налази ван животне опасности, сатима чекао Ацу Македонца испред његове зграде и ресторана.

Снимци с видеонадзора, такођер, показују да је Сикима, који се и даље лијечи у болници у Источном Сарајеву, 1. јануара дошао испред ресторана у Лукавици, гдје је Мичић с пријатељима и супругом био на забави. Пуцњава се догодила неколико сати касније, када је Мичић, који је кренуо са супругом у стан, примијетио да га мушкарац, који је имао маску, сатима чека испред зграде.

Искази свједока, конобара и Мичићеве супруге, који су били с Мичићем у друштву, потврђују да је Сикима, на упит Македонца ко је и шта хоће, почео пуцати из пиштоља који му је био у џепу јакне. Но, један метак погодио је Мичића у прст, а други је прошао кроз јакну. У страху да живот, Мичић је затим узвратио ватру, погодивши Сикиму у стомак.

Сазнајемо да је те ноћи испаљено осам метака, а Сикима је, осим у стомак, погођен и у лијеву надлактицу. Потврђују то и медицински налази који су у посједу "Аваза".

Ове наводе за "Аваз" је потврдила и Мичићева адвокатица Лејла Човић. Како нам је рекла, нетачни су наводи да је Македонац испалио у леђа Сикиме четири метка, будући да љекари тврде другачије.

 

.

- Налази су показали да је Сикима рањен у стомак и да је погођен у слезену, а да је Мичић пуцао у самоодбрани - каже нам Човић.

Међутим, након пуцњаве, Сикима је побјегао с лица мјеста, узео је такси и одвезао се до КЦУС-а, гдје је био на даљњем лијечењу. Недуго затим пребачен је у болницу у Касиндол. Он се налази под контролом полиције јер му је одређен притвор. Полиција никада није пронашла пиштољ.

Полицији рекао да је у њега пуцао Македонац

Сикиму су припадници МУП-а КС ухапсили 7. јануара и предали колегама у Источном Сарајеву.

Полицији је рекао да је у њега пуцао Македонац, који је исту ноћ предао оружје, а затим је пуштен на слободу.

Међутим, Македонац је 9. јануара ухапшен и одређен му је притвор. Налази се у Казненопоправном заводу "Кула”.

 

(Фото: Н1

Његова адвокатица Човић тврди да је Мичић сам звао полицију и предао пиштољ. Казала нам је да је он раније пријавио да му је угрожена сигурност и да му се спрема убиство.

- Зашто је Мичићу након осам дана одређен притвор, иако је утврђено да је нападнут и да је пуцао у самоодбрани - каже нам Човић.

Како је саопћио ОЈТ Источно Сарајево, обојица су осумњичена за покушај убиства, с тим да се Мичић терети за лакши облик дјела, почињеног "под посебно олакшавајућим околностима".

- Мичић је ишао према својој кући када је примијетио Сикиму, који је преко лица имао заштитну маску те капуљачу преко главе. Позвао га је да скине маску да види о коме се ради, али је Сикима извадио пиштољ и према Мичићу испалио најмање два хица, од којих га је један погодио у јакну - наводи Тужилаштво.

Убиство Милоша Остојића

Иначе, када су у питању ликвидације у Источном Сарајеву, занимљиво је да је Милош Остојић из Источног Сарајева, син власника пекаре и пицерије ”Златно зрно”, убијен у сачекуши испред клуба ”Спарта” у Лукавици 2. јануара 2019. године.

Злочин се догодио у око 23 сата у Карађорђевој улици када се Остојић, у друштву пријатеља, џипом довезао до клуба ”Спарта”, чији је власник.

Убица га је чекао у засједи и, када је Остојић изашао из возила, према њему је из непосредне близине испалио више појединачних хитаца из аутоматске пушке. С тешким повредама, младић је превезен у болницу ”Србија”, гдје је убрзо подлегао повредама.

(Аваз)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Истоцно Сарајево

12.01.2022 17:13

Бозе драги никад багри краја.Чека цовјека пред кућом да га убије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесно

12.01.2022 17:17

Бас је Сикима нарко дилер ... Вратите се мало истини , куму од Сикиме З Голијанину, каматама а не лазима. Македонац напокон има сансу да заврси иза браве а фура се прича о њему ко жртви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Македонац

12.01.2022 18:24

Је вец пуцао да убије пре пар година. Сеф полиције И. Сарајево му поклонио овај пистољ задњи коим је пуцао на Сикиму

Name

Дјоле

12.01.2022 19:44

Којој истини? Каквим каматама

Name

Драгојло

12.01.2022 17:23

Који год од ове двојице је одговоран за овај догадјај нама СПАСА НЕМА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

12.01.2022 17:37

Мука кад човјек нема пара а мука кад их има вишка,увијек нека мука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кикомон

12.01.2022 17:55

Ста казе "генерал"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

12.01.2022 18:17

Фини неки људи. Боже ме сачувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

12.01.2022 18:24

Срећа па нема невино настрадалих. С што се тиче криминалаца нека се међусобно убијају без милости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

12.01.2022 20:34

Раније пријавио да му је угрозена сигурност и да му се спрема убиство А онда у мраку прилази "непознатом" маскираном лицу "за којег зна да га цека вец пар сати" и пита га тко си и ста хоцес Ма мозете ви то и боље

ОДГОВОРИТЕ