Први Ђоковићев ривал на АО Кецмановић, одлука о евентуалној депортацији трајаће још један дан

Одлука о депортацији Новака Ђоковића и његовом игрању на Аустралијан опену потрајаће још један дан.

Тенис 13.01.2022 | 06:32
Први Ђоковићев ривал на АО Кецмановић, одлука о евентуалној депортацији трајаће још један дан

Ово је најновија вијест, која је стигла из Мелбурна.

Како медији преносе, министар имиграција Алекс Хок још увек није одлучио да ли да укине визу и депортује најбољег тенисера свијета.

Тренутно он има последњу реч, али се још није одлучио, тако ће сага о Новаку трајати још један дан.

Одржан жријеб: Ђоковићев први ривал Кецмановића 

- Новак Ђоковић ће у првом колу играти против сународника Миомира Кецмановића, одлучено је жријебом у Мелбурну. Извлачење је каснило више од сат времена из, за сада, непознатих разлога.

У случају да изађе као победник из српског дербија, у другом колу га очекује побједник сусрета између Американца Томија Пола и квалификанта.

Још прије почетка било је познато да је систем такав да се аутоматски извлаче слабије рангирани играчи, а потом се носиоци убацују у костур.

Тако је одлучено да ће у половини жријеба у којој се налази светски "број 1" бити још Александер Зверев и Рафаел Надал, чији окршај је могућ у четвртфиналу.

Није познат разлог кашњења жријеба у трајању око сат времена.

Одложен жријеб за АО, познато ново вријеме 

Жријеб за предстојећи Аустралијан опен одложен је у четвртак ујутру из, за сада, непознатих разлога. Организатори су непосредно пред почетак извлачења обавијестили јавност да ће све бити одложено на више од сат времена. Новак Ђоковић је међу учесницима и постављен је за првог носиоца у мушкој конкуренцији.

Церемонија извлачења требало је да почне у 16 часова по локалном, односно 05.00 по средњоевропском времену, али је одложена.

Присутним новинарима у Мелбурн парку наложено је да сачекају испред просторије док не стигне обавјештење о званичном почетку жријеба, али онда је уследило још једно негативно изненађење – извлачење парова главног жријеба је одложено.

Разлог одлагања није познат, али медији спекулишу да има везе са случајем Новака Ђоковића, који би током дана могао да сазна одлуку министра Алекса Хока о депортацији.

Организатори су нешто више од пола сата касније саопштили нови термин жријеба, што су многи повезали са ванредним обраћањем премијера Скота Морисона (16.45).

Међутим, ријечи о Новаку није било и он је и даље међу учесницима првог гренд слема, на којем је постављен за првог носиоца.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара, а у мушкој конкуренцији титулу би требало да брани управо Ђоковић.

(БН/(РТС Фото: Yоутубе) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Историја

13.01.2022 05:57

Аустраијанци су потомци Енглеских затвореника и осталог сљама из Европеи од њих се сваста мозе оцекивати спорт,култура и цивилизованостод њих се не мозе ни оцекивати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2022 09:42

А све више је наших потомака тамо. Свим силама су настојали са оду у ту мрску Аустралију.

Name

Какви

13.01.2022 09:44

Какви су онда наши кад се боре и "рукама и ногама" да одселе тамо?

Name

Нинопоп

13.01.2022 06:02

Одрзан зријеб Новак игра са земљаком у првом колу а могуце у полуфиналу са Надалом нова вијест

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

13.01.2022 06:22

На кога се кладе ови Аустралијски политичари кад оваквим јадним потезима блокирају првог носиоца? Гдје ли је већа квота?! Код Надала или Ђоковића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

13.01.2022 06:23

Ма ови од свега свјесно праве лакрдију изгледа. Забављају јавност и грађане да не мисле на локдаун у ком су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

13.01.2022 07:38

Ста год да буде направили су јос вецег Новака него сто је био.Сад није само најбољи тенисер свих времена у историји него и заститник слободног свјета наспрам сила мрака и зла.Сад је много веци од тениса сад је нови модерни ЧЕ ГЕВАРА..Хвала глупој аустралији на свему...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

13.01.2022 08:33

Како Новак, да се спрема за такмицење кад му данима над главом виси "правда" владара? Ста владар мисли, да су људи роботи? Ово је мрцварење, са циљем. Мозда им смета 10 победа? Сада га пазљиво посматрају, ако буду примтили да је Новак у доброј форми, следи депортација? Гадљиво је раздвајати људе, на цепљене и оне сто су одклонули цепљење.Гадљиво је раздвајати цепљене, на оне сто су цепљени западном вакцином и оне сто су се цепили истоцном вакцином. Владарима са запада ваља плин и нафта са истока, али истоцна вакцина не? Куда иде овај западни свет, ако вец није отисао у диктатуру без повратка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба

13.01.2022 09:32

А код нас је бас Права демократија. Људи не знају ста це од пара!

Name

Сале

13.01.2022 08:52

Можемо бити сигурни да ће ова британска филијала, ако баш никако другачије не буде могло, поступити поштено.

ОДГОВОРИТЕ