Порука премијеру Аустралије: Зашто малтретирате Новака, његову породицу и нацију

Председник Србије Александар Вучић огласио се на свом званичном налогу на Инстаграму.

Србија 14.01.2022 | 17:54
Порука премијеру Аустралије: Зашто малтретирате Новака, његову породицу и нацију

Он је путем објављеног видео-снимка пружио подршку српском тенисеру Новаку Ђоковићу и одговорио премијеру Аустралије на његову најновију одлуку да поништи визу првом тенисеру свијета:

"Поштовани грађани Србије,

суочили смо са много проблема и притисцима у региону и из целог света, али оно што нама као народу никада нису успели да је наше срце, понос и достојанство.

Ово говорим због свега што се збива у Мелбурну у Аустралији и не зато што ме занима добијање било каквих политичких поена, јер никада се нисам китио туђим перјем, али напади на Новака Ђоковића, држављанина Србије, на Србина, грађанина ове земље из нама непознатих разлога достигли те размере, да је немогуће за мене а да се не огласим и да не кажем само шта мислим, већ и шта је наш одговор Аустралији.

Вероватно не бих ни реч рекао да после поновљене одлуке аустралијских власти да се укине виза Новаку Ђоковићу, да се није огласио премијер Аустралије Скот Морисон који је рекао да је задовољан и да поздравља одлуку укудања визе најбољег светског тенисера, Србина Новака Ђоковића.

- Зачуђен сам пре свега због чињенице да прво такве одлуке доносе извршни органи власти, а после правоваљаних одлука судских органа власти. Неретко нам држе придике о томе шта је владавима права. Можете ли да замислите како би то изгледало када би у Србији неки министар могао да поништи одлуке судија.

Ја бих ствари вратио на нешто још важније.

Ако сте хели Новкау да забраните да по 10. пут освоји трофеј у Мелбурну, зашто га нисте вратили одмах, зашто му нисте рекли да није могуће да уђе у вашу земљу, зашто га млатретирате и иживљавате, не само над њим већ и над његовом породицом, већ над целом нацијом, слободарском и поноситом.

Је ли то потребно да би добили неке изборе, је ли вам то потребно да би се додворили својој јавности. Е па појавио се један председник из једне мале земље који то све да каже јендом великом премијеру из једне велике земље. Знате зашто смем? Јер говорим истину и зато што и ви знате да вам говорим истину. Ми ћемо се борити за Новака Ђоковића и то што ћете га малтретирати дан, два, пет, мање или више неће променити суд нашег народа о народу у Аустралији којег изузетно ценимо, али ни о Новаку Ђоковићу", казао је предсједник Србије.

(БН) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Нинопоп

14.01.2022 17:20

Вуцицу краљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ослонац

14.01.2022 19:38

Федерер је рођен и живи у Швајцарској - једној од најуређенијих земаља на свету и њему не би пало на памет да под идентичним околностима као у "случају Новак" и помисли да крене на пут. Новак је рођен у Србистану, где не постоје ни ред, ни закони, а понајмање држава. Тако да твоје поређење не пије воду.

Name

Ноле

14.01.2022 22:00

Он је кренуо за Аустралију са свим потребним папирима које су они тразили.Знас ти то врло добро,али је твој коментар упуцен Вуциу и Додику,мрзис све сто има везе с њима,и не мозес да одолис да то не написес...

Name

Дусан

14.01.2022 17:22

Напокон и од тебе нешто паметно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.01.2022 18:21

Ноле, ЛЕГЕНДА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

14.01.2022 18:33

Да сам богдо отишао у Аустралију кад сам могао, што даље од свих вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велико

14.01.2022 19:37

Хвала,господину Вуцицу,на подрсци Новаку.

Name

Еx Зворницанин

15.01.2022 06:51

Управо тако. Ово се све претворило у циркус. Сви "забринути" за Новака, а нико нема хљеба да једе. Шатро србују и они би да се разрачунају с једном од најуређенијих земаља свијета, са земљом која је примила стотине хиљада нашихх људи с ових простора. Сви они, који доле галаме, да имају имало стида, ућутали би. Треба их вратити назад овамо, да раде за по 450 КМ шест дана у седмици. У реду је вољети спортисту из своје земље и или из свог народа, али кудити земљу изнад које те је коначно огријало сунце, ван сваке је памети. Теби @ БОБ РОЦК капа до пода, на искрености.

Name

Лукас

14.01.2022 18:38

Свака цаст пресједниче, надајмо се да це до политицара из Аустралије доци ове васе ријеци подрске. Свака ријец на своме мјесту , а Новак треба да буде сретан сто добива оволику подрску из своје земље. Недај се Дјоковицу , правда це побиједити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

14.01.2022 18:46

Да је паметан кад му одобре и казу смије наступити на турниру онда би ја реко хвала довидјења нецу не занимате ме он је краљ тениса а хвала богу има паре да неморају му 5 генерација ниста да раде диктатори су то мора по њиовом ал налетисе на балканца а јесмо зафркан народ главом кроз зид и увјек пробијемо зид како замислимо новак не дај се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.01.2022 19:10

Аусралијанци везе немају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста реци

14.01.2022 19:35

Новак је исписао историју и ту политика немозе ниста. Ово је доказ колико су мали народи угрозени . Иза свега стоји политика запада. Сва подрска господину Дјоковицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фокус

15.01.2022 07:14

Нисам уопсте знао да су Аустралијанци исто тако у рукама демонкратије.

ОДГОВОРИТЕ