И држава је признала: "Новак Ђоковић није опасан"!

У званичним документима поднетим суду, мишљење стручњака је да Новак Ђоковић не представља опасност по Аустралију.

Тенис 15.01.2022 | 12:49
И држава је признала: "Новак Ђоковић није опасан"!

Имиграциони министар Алекс Хоук је у петак рекао да Новак Ђоковић представља опасност по Аустралију и да због тога не може да добије визу.

Ипак, мишљење стручњака из МИнистарства здравља говори другачије, а све је наведено у званичној судској документацији.

На претпоставку да је Новак Ђоковић добио позитиван тест 16. децембра 2021. године, а негативан 22. децембра и био асимптоматичан од најмање 27. децембра, притом је невакцинисан, колико заправо представља опасност за остале?

"Користећи горе наведене претпоставке можемо да потврдимо да је Новак Ђоковић био заражен коронавирусом, па иако је невакцинисан, ово значи да је заштићен од коронавируса током наредних неколко месеци. Његов негативан тест који је добио 22. децембра такође говори да је прележао вирус и да има антитела. Није велика вероватноћа да буде опасан, тако да ценимо да он није ризик по становнике Аустралије", стоји у званичној судској документацији.

Следеће битно питање је колико је ризично пустити Новака Ђоковића у Аустралију и да ли може да зарази неког другог играча?

"Користећи горе наведене претпоставке рећи ћемо да није велика вероватноћа да некога зарази и да не спада у ризичну групу људи који би вирус пренели на другу особу"

(Б92 Фото: Профимедиа, Судска документација)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИРКО

15.01.2022 12:11

МА ДАААЈ, ЧУЈ ОПАСАН!!! ПОМОЗИ БОЖЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

15.01.2022 12:40

Ма дајте људи скидајте ту тацку с дневног реда.Имамо ми пуно вецих проблема.Лако ми је за Дјоковица,снаци це се он и без насе бриге.

ОДГОВОРИТЕ