Јован је певао опасним момцима а никад није имао обезбеђење

Певач Јован Перишић открио је ко му даје највећи бакшиш на наступима, али и на који начин га прихвата.

Забава 18.01.2022 | 18:41
Јован је певао опасним момцима а никад није имао обезбеђење

Две деценије дуга каријера и познати хитови описују каријеру Јована Перишића, који, као и већина фолкера, највише зарађује од бакшиша када пева фудбалерима на увце, којима, како тврди, ипак не дозвољава да му паре лепе на чело, као појединима, преноси Република и С. Телеграф. Пандемија га, срећом, није много омела у наступима, а највише ужива кад он почасти музику, али дискретно да нико не види.

 

- Ја не волим да певам за бакшиш, али волим људима да певам за столом кад прослављају нешто, често су то спортисти, фудбалери, који, ако желе, оставе нешто, ту су и највећи бакшиши, али сам против тога да се новац лепи по челу, да се гура у недра, кошуље. Кад видим људе који уживају у музици, ја бих њима певао џабе, такав сам. Одбијао сам да певам ове новокомпоноване песме, кажем: "Ено вам ди-џеј, па нека вам пусте" - каже Јован, који је започео каријеру у време опасних момака.

Jovan Perišić <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ <блоцкqуоте>

<стронг>За музичке почетке Јована Перишића често се вежу Баја Мали Книнџа и Драган Стојковић Босанац.

- Баја Мали Книнџа ми није само земљак, он ми је много добар пријатељ, Баја је написао две добре песме. Иако се наши жанрови разликују, ми се веома добро разумемо и дружимо и, како се каже, увек се заврши неком од наших песама. Моја жеља је у то време била да ми Драган Стојковић Босанац ради албум, па су ме упознали с њим.

- У најгоре време деведесетих, кад сам дошао у Београд и кад нисам имао динара, имао сам осмех и говорио да ми је добро. Певао сам међу опасним момцима који су ме готивили и никад нисам имао проблеме, данас постоји обезбеђење, а ја то нисам имао. Нисам градио каријеру помоћу скандала, иако су ми нудили. Естрада ме и не интересује. Ја сам тај циркус добро упознао - рекао је Перишић, који тврди да се никад није бавио односима међу колегама на естради, већ је предност, у духу традиционалног одгоја, дао породици и деци.

- Син ми је недавно дипломирао на ветерини, ћерка треба да дипломирала на стоматологији, овај млађи је уписао спортску академију, желим да од њих направим људе, да имају свој хлеб у рукама. Мало ко зна да је моја супруга текстописац, писала је неколико песама за мене, дивни су то текстови, она је, иначе, завршила књижевност и пише књиге. Кад сретнем данас доброг човека, изненадим се, будем срећан као да сам нашао рудник злата јер, нажалост, живимо у таквом времену - истакао је он.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/01/18/15/2872771_јован-перисиц03-дамир-дервисагиц_фф.јпг?вер=1642517535" алт="Јован Перишић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

Захваљујући послу којим се бави, Перишић је обишао цео свет, али је за породичну оазу изабрао Нови Сад јер, како каже стара изрека: "Одатле си одакле ти је жена."

- Ја волим Нови Сад као да сам се ту родио, а родио сам се у Кључу у Босни и Херцеговини, али Нови Сад ми је легао баш. Мени неки кажу српски певач неки босански, што се мене тиче, бивша Југославија је моја. Ја наступам у Београду, Загребу, Љубљани, Подгорици, Тузли, Сарајеву, идем тамо где ме воле.

<блоцкqуоте>

Многи не знају да је Перишићева најпознатија песма "Моје најмилије" дошла у његове руке сасвим случајно након што су је неки много познатији певачи одбили.

- Песма која је моја лична карта пре мене је била код колега Дејана Матића и Јеллене, али се нису пронашли, а ја сам је узео на улици. Аутор песме Маринко Новчић ме је срео баш на улици у Новом Саду и ту на углу ми почео певати и тако смо се договорили. Матић је јавно касније причао да му је та песма промакла - закључује фолкер.

Тешко је било, тврди Перишић, изградити име и каријеру када је он почињао, док је младима данас много лакше:

- У моје време није било Саше Поповића, који вам организује такмичење, па да добијете све на тацни без иједног динара. Данас, чим је звезда "Гранда", одмах је популаран и пева и наступа. Раније је само прави квалитет могао да се избори за место на естради.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/01/18/15/2872781_јован-перисиц01-дамир-дервисагиц_фф.јпг?вер=1642517529" алт="Јован Перишић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

(Курир.рс/Република/С. Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар