Жена живела 20 година са маказама у стомаку!?

Једна 58-годишња жена из Бангладеша 20 година живела је са сталним боловима у стомаку. Она је ових дана остала у шоку када је сазнала да је живела 20 годна са заборављеним хируршким маказама у стомаку!

Занимљивости 19.01.2022 | 15:23
Жена живела 20 година са маказама у стомаку!?

58-годишња Бацхена Кхатун је живела са сталним боловима у стомаку од када је била подвргнута операцији уклањања камена у жучи на клиници у Чуаданги, 2002. године.

Након што је потрошила своју животну уштеђевину на операцију, жена је отпуштена са клинике уз рецепт, али у року од неколико дана почела је да осец́а болове у стомаку.

Вратила се на клинику, али је њен хирург – којег су током операције надгледала још два доктора – одбацио њену забринутост, објаснивши да је бол нормалан и да не треба да брине.

Пошто је бол у стомаку и даље постојао, Бацхена је затим ишла од једног до другог доктора, објашњавајуц́и да ју је због операције оставио константан бол, али све што је добила су лекови на рецепт за ублажавање болова.

Током година, жена из Бангладеша била је приморана да прода две краве, своју последњу имовину, да плати лечење и лекове како би, ублажила несносиви бол.

Нажалост, сви Баченини напори су били узалудни, а њен бол у стомаку је недавно постао тотално неподношљив. Овог пута, по савету лекара, коначно је подвргнута рендгенском снимку абдомена, који је открио хируршке маказе које су тамо највероватније биле заборављене након операције уклањања жучне кесе, још пре 20 година!

makaze iz stomaka žene <фигцаптион ид="цаптион-аттацхмент-16211" цласс="wп-цаптион-теxт">Рендген снимак  маказа и маказе извађене из стомака жене

 

Пре пар дана Бачена Катун је примљена у болницу Чуаданга Садар, где су се лекари борили да држе њен дијабетес под контролом, како би безбедно извели операцију уклањања маказа. Оперисана је узспешно и сада се опоравља.

Цивилни хирург др Џавахерул Ислам рекао је да је формирана трочлана комисија која ц́е истражити како су хируршке маказе тако дуго остале у Баченином стомаку а да нико на то није реговао медицински правовремено

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар