Жарко Лаушевић данас слави 62. рођендан а једна кобна ноћ променила му је живот!

Жарко Лаушевић, који данас пуни 62 године, успео је да помири и критичаре и публику. Раскошан таленат какав он има морају да признају и најзахтевнији гледаоци. Рођен је 19. јануара 1960. на Цетињу.

Забава 19.01.2022 | 22:22
Жарко Лаушевић данас слави 62. рођендан а једна кобна ноћ променила му је живот!

У Београд га је довела глума, право на Факултет драмских уметности. Након што је дипломирао глуму, постао је члан Југословенског драмског позоришта. Играо је у бројним представама, а деби на филму му је донело остварење "Прогон". Било је то 1982. године. На списку филмова који доносе такав глумачки ужитак су и "Официр са ружом" "Октоберфест", "Браћа по матери", "Бал", "Црни бомбардер", "Кажи зашто ме остави", а новијег датума су роле у серијама "Државни службеник", "Сенке над Балканом" и "Калкански кругови". Култну улогу остварио је у филму "Бој на Косову", где је глумио Милоша Обилића.

 
Supruga Anita
СУПРУГА АНИТАФОТО: ПРОФИМЕДИА

Две велике љубави обележиле су Жарков живот, брак са првом супругом Мајом, с којом има ћерку Асју и сина Душана, и брак са садашњом супругом Анитом, с којом је добио ћерку Јану. Другу супругу је упознао на снимању филма "Бој на Косову". Заљубио се у њу, али је одлучио да сачува брак. Анита се затим удала, родила девојчицу, али су се њен и Жарков живот поново укрстили и повезали.

На пролеће почиње снимање серије "Пад", настале по књизи "Година прође, дан никад" Жарка Лаушевића, а славног драмског уметника играће Милан Марић. Гледаоци ће моћи да виде како је изгледао дан, након ког му се живот променио за 180 степени. Тог 31. јула 1993. године, подсетимо, Лаушевића и његовог старијег брата Бранимира, познатог по надимком Мили, напала је група хулигана у близини подгоричког локала. Том приликом је Жарко из свог пиштоља ЦЗ-99 усмртио нападаче Драгора Пејовића и Радована Вучинића, а тешко ранио Андрију Кажића.

Sivi dom, Žarko Laušević
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ

На првом суђењу осуђен је на 15 година затвора због двоструког убиства. Пресуда је након жалби потврђена 1994. године. Казну је издржавао у Спужу и Пожаревцу. Након што је савезни суд укинуо пресуду, по поновном претресу фебруара 1998. изречена му је казна од четири године затвора због двоструког убиства у прекорачењу нужне одбране. Будући да је у том тренутку већ био издржао четири и по године, пуштен је на слободу.

Убрзо након тога напустио је земљу и преселио се у Њујорк, јер се плашио крвне освете. Драма коју је покренуо немили догађај 1993. није се завршила његовим одласком у Америку.

Врховни суд Црне Горе 2001. изрекао је нову казну од 13 година затвора. Шест година касније Лаушевић је ухапшен због боравка у САД без визе. С обзиром на то да је од 2002. за њим била расписана потерница, размишљало се о његовом изручивању Србији. Све се завршило 2009, када је суд у Њујорку укинуо притвор Лаушевићу.

Серија "Пад" премијерно ће бити приказана на каналу Суперстар, а настаје уз подршкуТелекома Србије, која годинама има успшену сарадњу са продукцијом "Фајерфлај".

žarko Laušević
ФОТО: ФИРЕФЛY ПРОДУЦТИОН

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар