Абазовић спријечен да се обрати грађанима (ВИДЕО)

Грађани окупљени испред зграде Радио-телевизије Црне Горе у Подгорици су скандирањем и звиждуцима спријечили потпредсједника црногорске Владе и лидера партије УРА Дритана Абазовића да им се обрати.

Регион 21.01.2022 | 21:02
Абазовић спријечен да се обрати грађанима (ВИДЕО)

Абазовић им је кратко поручио да нема изборне воље без партије УРА.

Зграду Радио-телевизије Црне Горе, гдје вечерас гостује Абазовић, чува полиција, а окупљени грађани узвикују "Узео си паре Дритане", "Врати Милу паре Дритане".

Протестни скуп поводом најаве формирања мањинске владе и рушења Владе Здравка Кривокапића почео је у 19.00 часова испред зграде Владе, одакле су се окупљени упутили према згради Радио-телевизије Црне Горе.

Саобраћај у дијелу Подгорице преко Мораче је блокиран, а претходно су грађани блокирали булевар Станка Драгојевића.

Број окупљених је већи него претходних дана, а са грађанима су и функционери Демократа, предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић.

Посланик Демократа Данило Шарановић рекао је да посланици треба да врате мандат грађанима и да буду расписани избори, па да свако одлучи гдје је коме мјесто.

Он каже да је након предаје иницијативе за смјену предсједника Скупштине Алексе Бечића јасно да се ради да УРА и СНП обезбјеђују већину за ову смјену.

Милачић је поручио да је на протест дошао као грађанин и да грађане овдје нико није окупио.

Он каже да овдје није у питању повјерење влади, него очување изборне воље грађана.

"Морају све здраве снаге да се заједно са грађанима побуне против ове издаје. Ово је озбиљнија ствар од литија, јер се сад оне издају. Ми сада бранимо оно што је митрополитов легат", рекао је Милачић и додао да "ова издаја пријети да дестабилише Црну Гору".

(Срна  Фото: Сцреенсхот/yоутубе)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ваљуга

21.01.2022 23:13

Издаја ..срби увијек вјерују погресним људима..српска греска која коста владавине и земља оде у пропаст..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

22.01.2022 06:35

Дритане ти си преварант.

ОДГОВОРИТЕ