Ова лабораторија анализира 800.000 тестова дневно

Највећа Цовид-19 лабораторија у Европи "Лифебраин“, значајно је проширила своје капацитете за анализирање ПЦР тестова. Недавно су отворена два нова павиљона у Бечу.

Регион 22.01.2022 | 15:42
Ова лабораторија анализира 800.000 тестова дневно

Капацитети лабораторије покривају и ПЦР тестове гргљањем који се спроводе у бечким основним школама, ПЦР тестове у Салзбургу, тестирање у многобројним апотекама у Доњој Аустрији и тестове гргљањем у предузећима.

- Почетком 2020. године Беч се одлучио за офанзивну стратегију ПЦР тестирања. На тај начин можемо да идентификујемо позитивне случајеве у раној фази инфекције прије него што се формирају већи кластери и обезбиједимо прецизно и широко праћење варијанти вируса - изјавио је Петер Хацкер, члан бечке владе, ресор за социјална питања, здравство и спорт.

Ова лабораторија је од 11. до 13. јануара анализирао укупно 999.717 узорака с просјечном стопом позитивности од 2,29 посто.

- Захваљујући нашем дугогодишњем искуству можемо оптимизовати  све процесе и логистику у лабораторији. Резултати тестова су без изузетака готови унутар 24 сата, чак и у ситуацији растућег броја инфекција какву имамо сада - објашњава директор "Лифебраин-а" Мицхаел Хавел.

Радови на проширењу лабораторије почели су почетком децембра прошле године. Опремљена су два нова павиљона лабораторија. Један са 55 апарата за аутоматско пипетирање и 84 уређаја за анализирање ПЦР тестова, док је други павиљон предвиђен за припрему узорака.

У претходна два мјесеца је запослено и обучено више од 500 нових радника, а отворено је још 250 радних мјеста које треба попунити у наредне двије седмице. "Лифебраин“ тренутно запошљава 1.700 људи из 54 земље, саопћено је из Еуроцомм-ПР Сарајево.

(Агенције  Фото:АФП)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

28.01.2022 18:37

Бозе сацувај погани глобалистицке пу пу пу

ОДГОВОРИТЕ