Из СДА одбили Чубриловића, Човић још увијек размишља

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић позвао је предсједника СДА Бакира Изетбеговића и предсједника ХДЗ БиХ Драгана Човића да присуствују и обрате се на посебној сједници Народне скупштине, која ће бити посвећена разматрању актуелне политичко-економске ситуације у Босни и Херцеговин. Из СДА су одбили, а Чович размишља...

Република Српска 25.01.2022 | 19:26
Из СДА одбили Чубриловића, Човић још увијек размишља

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић позвао је предсједника СДА Бакира Изетбеговића и предсједника ХДЗ БиХ Драгана Човића да присуствују и обрате се на посебној сједници Народне скупштине, која ће бити посвећена разматрању актуелне политичко-економске ситуације у Босни и Херцеговин. Из СДА су одбили, а Чович размишља...

Без колегијума или било каквог договора са представницима посланичких клубова Чубриловић је у Народну скупштину Републике Српске позвао Изетбеговића и Човћа.

Разлог позива није јасан никоме, ни политичарима из Федерације, а опозициони политички представниси из Српске осудили су овакав исхитрен потез.

"Имам изузетну част да вас позовем да присуствујете и обратите се на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, коју ћу заказати за 1. фебруар 2022. године, а која ће бити посвећена разматрању актуелне политичко-економске ситуације у Босни и Херцеговини. Увјерени смо да би ваше учешће на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске дало значајан допринос развијању дијалога и изналажењу најприхватљивијих рјешења за Босну и Херцеговину“, наведено је у Чубриловићевом писму.

На Чубриловићев позив одмах су реаговали из СДА.

Потпредсједник ове странке Адил Османовић поручио је да Парламент БиХ мјесто гдје се треба разговарати.

"Прије свега треба деблокирати рад Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, ту је мјесто гдје би требало да се обрати Милорад Додик и предјседници Изетбеговић и Човић, па послије тога и обраћање у Народној скупштини Републике Српске“, истиче Османовић.

Коментаришући позив Чубриловића, предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић истиче да нема ништа против да разговара са српским представницима у Народној скупштини, али ће о доласку још размислити, јер не зна шта је циљ обраћања.

"Лично немам ништа против да разговарамо у свакој локацији у Босни и Херцеговини у свакој инститиуцији у Босни и Херцеговини, како би вратили повјерење у институције Босне и Херцеговине, како би омогућили да оне профункционишу као такве, али ево тај позив је тек дошао па ћемо видјети“, казао је Човић.

Чубриловић не може на своју руку да позива некога и тиме понижава Народну скупштину и њене представнике, истичу из опозиције.

Донедавно најнепожељније особе у Републици Српаској сада се позивају да говоре у скупштини, то једино значи, истичу у опозицији, да су Додику Човић и Изетбеговић коалициони партнери. 

„Шта се то десило да за неколико мјесеци од чињенице да смо требали да имамо војску Републике Српске, непожељног Бакира Изетбеговића, персону нон грату или како су то покушавали да га представе, до ево садашње ситуације у којој Чубриловић очигледно по налогу Милорада Додика понижава Парламент Српске и позива изетбеговића и Човића да се појаве и обрате у Парламенту Српске а да још увијек није сједница заказана, нити посланици уопште имају сазнања да ли ће се одржати.

Ја мислим да је то ипак био посебан захтјев Додика који је на тај начин показао да је власник и Чубриловића и тих владајућих странака“, тврди предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

"Ако не зову све, а нису, позвали су само њих и не знам зашто ће им они, онда су их позвали вјероватно као коалиционе партнере, нема друге. Значи практично зову оне са којима треба да се договоре хоћемо ли или нећемо ићи у обнову рада у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине. Не видим никакав други разлог, није нека свечаност, него сада објелодањују своје коалиционе партнере“, истиће Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Поставља се питање како Човић и Изетбеговић могу да помогну у рјешењу актуелне политичке ситуације, уколико се прескаче договор са политичарима из Републике Српске. 

(БН/Д.Цвијић Фото: Архив)

Коментари / 51

Оставите коментар
Name

Петар

25.01.2022 19:07

Видиш ли ти Чубриловићу, шупља главо, да вам ваши партнери окрећу леђа, шта очекујете од народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

25.01.2022 19:55

Први пут казем:Свака цаст Изетбеговицу! А Цовиц је исти као и Додик и поново доказ стигао!

Name

Ре Петар

25.01.2022 19:56

Ти се Петре наг.... партнерима ако си без става И морала.

Name

Борац

25.01.2022 20:25

Могао је папак цубриловиц да позове у вилу на Јахорини. Да се мало проведу.

Name

Велики

25.01.2022 20:36

Па побједу

Name

Владимир

25.01.2022 20:51

Цубриловиц све ово ради из разлога да спаси Додика којем спаса нема пао је на све стране једино јосга подрзава његов пуленте Милановиц којега његов народ воли колико и нас Додика.

Name

Кострес

25.01.2022 20:54

ДА ЈЕ САД ОПОЗИЦИЈА СЛОЗНА ДА УОПСТЕ НИКО НЕ ПРИСУСТВУЈЕ СЈЕДНИЦИ ПА НЕКА ЦУБРИЛОВИЦ,ДОДИК ,ЗОРКА ,ВИСКОВИЦ И ТЕГЕЛТИЈА САМИ СЕ ДОГОВАРАЈУ ЈЕР САМИСУ ОПЉАЦКАЛИ ОВУ ЗЕМЉУ И ЊЕН НАРОД..САД НЕК СНОСЕ ОДГОВОРНОСТ.

Name

Ипе

25.01.2022 21:15

Ма зови Милановића из Хрватске,па заједно пљујте из Бања Луке на Босну и Херцеговину,успут Милановић у гепеку које буре радиоактивног отпада у знак подршке нека довуче до Трговске горе,само преко Босанског Новог да дође,да не иде "празан". Та ГО+ВНА која нам донесете на границу,вратићемо вам у Загреб,макар вам га сверцоавли назад.

Name

4005

26.01.2022 03:47

Мора се признати да су Чуприловићу из СДА одговорили интелигентно и аргументована. Свака част. Парламент БиХ је мјесто гдје треба да се окупе и разговарају о рјешавање заједничких проблема на нивоу Босне и Херцеговине, По логици ствари, на сједницу Парлемента БиХ поред тројице ортака: Додика, изедбеговића и Човића треба позвати и предсједника Народне скупштине Републике Српске Чубриловића да тамо образложи аргументовано одлуке Скупштине. Тамо треба позвати ипредсједника скупштине Федерације, друга два члана Предсједништва, предсједника РС и Федерације и предсједнике Влада. У наведеном саставу затворити их док не нађу рјешење за све проблеме. Послије тога, ако се не договоре одмах да поднесу оставке и распишу ванредне изборе.

Name

Ђорђе

25.01.2022 19:09

Опозиција треба да изађе из Скупштине Републике Српске, када почне да говори Човић. Сваки други Хрват, нормално поштен човјек, може рећи све приговоре и треба саслушати, само не Човића - лопова - Драгана, и Додиковог лопова. Поздрав за добре људе, без обзира на вјеру, нацију и мшљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одг. Ђорђу

25.01.2022 19:41

Идеш ли и ти с њима по страним амбасадама по инструкције како урушити институције Српске? Првенствено Скупштину и Владу, па онда и остало.

Name

Хрват б.л

25.01.2022 19:56

Браво за Дјордја

Name

Глобал зитизен

25.01.2022 20:03

Назалост Дјордје таквих је много много висе.

Name

Тако је

26.01.2022 10:20

Дјордје је у потпуности у праву.

Name

само лагано

25.01.2022 19:17

Позвати це Цубрило јос мало и Смита, санкције су цудо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но наме

25.01.2022 19:52

Сад це Баја да скупи један одред добровољаца да посаље у Нато да се боре у Украјини против Руса.

Name

Ваљуга

25.01.2022 20:56

Цубриловиц је готов губи све конце из рукува и сад све маске падају.нема спаса све је пукло ..

Name

Горан

25.01.2022 19:21

Сто би Бакир прицао у НС.Р.Српске????Ко је бакир???Предсједник СДА??И???Сто би он тамо говорио???Исто вази и за Цовица.Ста це он код нас у скупстини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

25.01.2022 19:40

Мислим да није проблем да додје и Бакир и Цовиц и да се обрате НС Републике Српске. И позељно би било да и Бакир и Цовиц изнесу искрено своје ставове.Бакир би рецимо могао да говори у Скупстини како Републику Српску треба укинути наравно Цовиц би га у томе подрзао. Цовиц би могао јос да прица колико је Хрвата протјерано из Бања Луке,па из Посавине. Наравно Додик би то подрзао и тразио рјесење и подрску од њих двојице и да је он спреман да им изадје у сусрет.Онда би рекао да му опозиције на том путу прави проблем и колико он побиједи на следецим изборима наравно уз подрску друга два народа он це све уцинити да се додје до правог рјесења. Тако несто је могуце јер сто реце она градонацелница Језера ако треба ми цемо сви у ХДЗ.Коме сада није јасно.

Name

Ре

25.01.2022 19:46

Сда и хдз су странке које су заступљене у Скупштини. Шта је проблем?

Name

Татар

25.01.2022 19:47

Е мој Цубриловицу јеси ли сад схватио ста сте радили задњих 15 година

Name

Па

25.01.2022 19:47

И Они су предсједници ницега!!! Својих корумпираних партија којима треба забранити рад а партијасе пред закон а све институције распустити јер су злоупотребљене заробљене од корумпираних партијасааа злооо невидјенооо гуле будзет групе корумпираних !! Народ у нестајању бјези од овог зла

Name

ре горан

25.01.2022 19:54

па у својој првој реценици коментара си сам себи и дао одговор..

Name

Ре

25.01.2022 20:23

И за Додика

Name

Драго Бл

25.01.2022 20:27

Питај тога који позива, он зна одговор.

Name

Мирослав

25.01.2022 20:28

На то питање незна одговорити тај који позива, јер му то није речено.

Name

поглед са стране

25.01.2022 20:38

мозда хоце да се врати вјери прадедовској

Name

Дамир

25.01.2022 21:03

Бакир и сда вам мисли добро шта вам мислимо они су само трећина мислиманс бошњака ми кад се Уфатимо власти нећу бити добро по националисте

Name

Приједорцанин М.

25.01.2022 21:07

Цубрило урнисо си скупстину рс морао си у договору то урадити са предс.клубова странака а не да они о позиву сазнају путем ел.медија.немам ниста против позива треба разговарати било гдје и било кад за добро народа и дрзаве.знамо ми да си стара радодајка и климас главом...

Name

Бакир

25.01.2022 21:55

Мој Горане, Скупстина је твоја колико Цовицева и моја! Кад то схватис бице ти пуно лаксе,а сад тресни једну љуту и замези лукац бели

Name

XyЗ

25.01.2022 22:09

Наравно да не требају, Ако има неких тема у вези државе о томе се договара у институцијама државе БиХ! Ентитет је ентитет, а држава је БиХ!

Name

Дијагноза

26.01.2022 06:51

Прицали би о подршци референдуму и добили би неограничено времена а Вукана смрадови прекину после минут. То су велики срби срам их било.

Name

РеГоран

26.01.2022 08:23

Бакир ако додје прицаце оно сто се договорио с Додоком мозда це и Бакир позвати Додика да присуствује у скупстини федерације

Name

Зика

25.01.2022 19:43

Наравно да Изетбеговиц је у праву да се не одазива позиву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полтрони ,увлакаци!!!

25.01.2022 19:52

Е па НЕМА вецих кукавица од ових насих великих Срба који су на власти!!! Све це сад опет контра урадити висе него сто трази европа И америка само да не одговарају за криминал!?!? Е па неце моци врати коко сто си позобала хехехе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја јадницак

25.01.2022 20:25

Дајте ви народу из рс да присуствује ста зовете из федерације.Дајте афере кисеоник иматели податке смртности,респиратори,саторска болница питајте висковица како иде како смјестити људе на минус10 али хајде нек миле има гдје ојеват ину родила курва српкиња

ОДГОВОРИТЕ
Name

провидно

25.01.2022 20:32

Баја се увалио до гусе у проблеме и зели показати МЗ да је он ко фол за разговоре а ако и не додју Баке или Цовке реци це ето ја их зовем а они не зеле разговарати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

25.01.2022 20:47

Што Милановића нисте позвали кад се лижете а видите шта је изјавио за РС па да понови у скупштини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

25.01.2022 21:02

Не брините Драган Човић сигурно долази. Замислите како би његов брат Милорад Додик реаговао да случајно недође. А тек како ће Чвиљо реаговати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.01.2022 21:19

Ми имамо довољно лопова и без вањских. Тразе легимититет,санкције смањују маневарски простор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прото

25.01.2022 21:20

О КУКАВНО СРПСТВО НАПАЋЕНО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

25.01.2022 21:37

Сјецамо се ми логора , сто су срби муцени по Херцеговини , сто су дрзали хрвати а сад би нам требали предавања да дрзе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

25.01.2022 21:49

Јел оно Миле рече да је главни баја?Нешто не шмирглају Бају ових дана???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јука Попадиц

25.01.2022 22:04

Подрска насем Додику у успостављању дзавности РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга, дуга

26.01.2022 10:28

Мора да си Додиков подобник тј. слуга.

Name

Брацо

25.01.2022 23:11

Каква бламажа.Багра ће све учинити да сачува власт.Покварен дио напаћеног народа.Нема оздрављења, само избори и депонија. Људи без душе, морала. Погледајте само Глигорића јуче и данас. Шта рече господин Јосип Пејаковић."Неће ни корона на политичаре. Неће она на политичаре.Корона неће на говно.Она хоће на чисто." Мало парафразирано, а смисао јасна.Част поштеним политичарима попут Вукана, Јелене, Драшка, Вукоте и још неколико. Није их пуно јер су интереси разлог њиховог бављења политиком.Нажалост, само лични.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

26.01.2022 02:59

Ма знамо ми шта Бакир мисли о нама. Неможе да превали преко језика Република Српска него говори РС . Шта би нам то имао рећи што већ незнамо.? Додик се вади пред западом вв .?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

26.01.2022 05:48

Требалису доц додику дасе договоре ста могу јос опљацкат а лаксеце се договорит у цетир ока

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

26.01.2022 06:25

Радите неста у овој дрзави ста само дајете изјаве и подмецете као једни другјма а све у договору радите и са Бакиром и Цовицем. Срам те било Цубриловицу и тебе и истале властодрсце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА СИ

26.01.2022 09:28

Позвао Милановића и Ердогана,сигурно би дотрчали,глупи и покварени Чубриловић,као што ти је и налогодавац Додик!Пријавите се добровољно у Психијатријску клинику,гдје ћете скончати своје биједне животе и оставити народ на миру!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

26.01.2022 19:17

Ова тројица бетера и хоштаплера од јесени ове године морају бити политичка прошлост за све народе који живе овде и да им се имена никад не помену у било којој сфери живота.

ОДГОВОРИТЕ