Брнабић: Посјета Бриселу била је успјешна

- Премијер Србије Ана Брнабић оцијенила је успјешном посјету Бриселу, наводећи да састанци које је имала са званичницима показују колико је ЕУ посвећена Србији.

Србија 25.01.2022 | 22:33
Брнабић: Посјета Бриселу била је успјешна

Брнабићева се у Бриселу састала са предсједником Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом, новоизабраним председником Европског парламента Робертом Мецолом, предсједником Одбора за спољне послове Дејвидом Мекалистером, комесарима за проширење и правосуђе, преноси РТС.

"То је нешто што се не дешава често и говори о томе колико је ЕУ посвећена Србији и колику пажњу посвећује реформама које смо спровели у последњих неколико месеци закључно са референдумом", рекла је Брнабићева новинарима.

Она је додала да је свако без изузетка честитао за успјех референдума о промјени Устава у области правосуђа, оцјењујући да је то важно за област владавине права.

"Био је напоран дан, али свакако успешан. Мислим да све то говори у каквом је Србија статусу у односу на ЕУ у овом тренутку", додала је она.

Брнабићева је рекла да је захвалила за учешће европарламентараца у међупартијском дијалогу и додала да ће већ у петак, 28. јануара, имати нови састанак са њима.

Она је додала да је позвала новог предсједника Европског парламента Роберту Мецолу да посјети Србију, те навела да је њен став у сагласности са ЕУ - да је агенда проширења једна од најважнијих ствари.

"Оно што је такође важно и што показује тај однос према Србији је то што је њен први званичан састанак у Бриселу као председнице Европског парламента био управо са делегацијом из Србије", рекла је Брнабићева. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хахаха

26.01.2022 08:57

Види се одма на терену Висковиц се удвара, Чубриловић се удвара, само што су закаснили. Нико са њима неће преговарати осим Човића. Уживајте рушитељи уставног поретка Босне! Још мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија им је

26.01.2022 09:15

Спона измедју забрињавајуцих политика истока и запада.

ОДГОВОРИТЕ