Погледајте које су најмоћније намирнице из природе

Постоје бројне дијете и планови детоксикације дебелог црева, међутим исхрана је увек најбитнији фактор. Основне намирнице које одржавају црева чистим су спанаћ, броколи, бели лук, риба, цвекла, купус... Али ако сте љубитељи воћа, онда је добро знати и које су воћке добре за ту сврху.

Здравље 23.02.2022 | 07:00
Погледајте које су најмоћније намирнице из природе

Чишћење дебелог црева је врло важно за здрав пробавни тракт и превенцију рака дебелог црева. Када се прочисте црева, нећете се осећати надуто, а лакше ћете контролисати и телесну тежину. Најбоље од свега је што нам за црева не треба ништа сем одговарајућег воћа.

Када токсини изађу из вашег система, осетићете олакшање од пробавних тегоба.

Чишћење црева добро је и за кожу, која изгледа лепше када се нечистоће и токсини избаце из тела.

Авокадо – Авокадо је богат омега-3 масним киселинама које чисте црева и спречавају проблеме са варењем.

Јабуке – Јабуке обављају детоксикацију црева и потпомажу избацивање штетних материја и тешких метала из тела. Јабуке су богате пектином, због чега су међу најбољим воћем за чишћење црева.

Малине – Малине су један од најбогатијих извора влакана међу воћем. Нису добре само за црева и јетру, већ и за сјајну и чисту кожу.

Јагоде – Јагоде су неизоставне за чишћење организма. Богате су влакнима и другим здравим витаминима, па њиховом конзумацијом можете на природан начин очистити црева и ослободити их токсина.

Боровнице – Садрже природни аспирин, који ублажава ефекте оштећења ткива услед хроничне упале. Такође делују као антибиотик и спречавају бактеријске инфекције у уринарном тракту.

Грејп – Сочно воће садржи пектин, топи влакна која се вежу на холестерол у телу. Тако се чисти крв од штетних вируса. Грејп је један од плодова који се сматра одличним за детоксикацију црева и јетре.

Лимун – Лимун помаже природном чишћењу тела. Богат је витамином Ц и помаже детоксикацију јетре.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар