Ђоковић: Играћу док год будем уживао у томе

Новак Ђоковић из меча у меч на Мастерсу у Мадриду игра све убједљивије.

Тенис 06.05.2022 | 19:24
Ђоковић: Играћу док год будем уживао у томе

Најбољи тенисер свијета се послије 82 минута игре, побједом над Хубертом Хуркачем од 6:3, 6:4, пласирао у полуфинале, прво на турнирима Серије АТП 1.000 од почетка сезоне.

Њему је то 72. полуфинале на мастерс турнирима у каријери, што довољно свједочи о нивоу на којем игра годинама уназад.

Новак је послије побједе над 14. тенисером свијета у изјави за Амазон Прајм признао да сада много више цијени овакве резултате.

"Ове године ценим те резултате и више него претходних, пре свега због околности у којим сам. И даље осећам да сам мотивисан да играм и да будем на терену, да се такмичим са тим млађим играчима. Очигледно је да имамо смену генерација, али ми старији смо још ту. Ми смо ти момци са искуством, трудимо се да их натерамо да трче. Једно је сигурно, играћу док год будем уживао у томе", признао је Ђоковић.

Потом се осврнуо на игру против тенисера из Вроцлава.

"У првом сету, можда нисмо играли добро обојица, било је много неизнуђених грешака. Требало нам је времена да се прилагодимо условима, јер је било другачије него претходних дана. У другом сету квалитет тениса је био бољи", додао је Новак.

Свјетски број један је посебно био задовољан једним елементом у игри, сервисом.

"Заиста сам добро сервирао у другом сету. То ме је одржало у животу. Он је такође добро сервирао. Задовољан сам тиме како сам конструисао поене, што сам покушавао да га натерам да трчи и све у свему, била је то добра игра. Морате да се прилагодите и прихватите услове како би извукли максимум из свега", закључио је Ђоковић.

Б92

Коментари / 0

Оставите коментар