Лажни доктор уграђивао женама штапиц́е од лизалице под кожу!

Мушкарац из Венецуеле је недавно ухапшен јер је уграђивао пластичне штапиц́е за лизалице под кожу женама и лагао их да су то напредна средства за контрацепцију.

Занимљивости 12.05.2022 | 15:49
Лажни доктор уграђивао женама штапиц́е од лизалице под кожу!

38-годишњи Хосе Данијел Лопез оптужен је да је преварио најмање 25 жена које су му платиле да им под кожу угради једноставне штапиц́е од лизалице као контрацепцију, што је довело до тога да неке од њих затрудне?!

Лопез, који није имао медицинске квалификације, радио је у здравственим центрима у Ла Викторији и Маракају у Венецуели, након што је лажирао своју медицинску диплому.  Он је имао неко знање о медицинским процедурама, пошто је сам извео субдермалне имплантате, тврдец́и да су они “Импланон” стварна контрацептивна процедура која укључује мале пластичне шипке које се имплантирају испод коже надлактице преноси цроница.уно

Према клиници Маyо, права Импланон процедура се односи на контрацептивне имплантате који ослобађају ниску, сталну дозу прогестационог хормона да би се згуснула слуз грлиц́а материце и истањила слузница материце, а истовремено потискују овулацију.

Ови имплантати имају облик малих пластичних шипки уметнутих испод надлактице, али у Лопезовом случају, они нису били ништа друго до штапиц́и за лизалице који заправо нису ништа радили (слика доле).

lažni Implanon <фигцаптион ид="цаптион-аттацхмент-18515" цласс="wп-цаптион-теxт">лажни Импланон

 

Лопезова невероватна превара је први пут изашла на видело када је стварни доктор по имену Рафаел Цхиринос изашао на друштвене мреже да упозори људе на то, тврдец́и да је видео помињање ове процедуре на WхатсАпп-у од жена које су затруднеле и нису разумеле

“Видим много статуса на wхатсАпп-у наводног доктора, специјалисте гинекологије, који је промовисао операције за увођење контрацепцијске методе помоц́у Импланона“, рекао је Цхиринос.

Касније се испоставило се да је то превара, оно што је уградио су платични штапиц́и за лизалице.

Након што је истражио рад „”доктора” Хозеа Данијела Лопеза, Цхиринос је саветовао жене које су примиле имплантат Импланон у Ла Пастилити или Клиници Ла Тринидад да што пре оду на лекарски преглед и да то хитно изваде!

Лопезова превара је на крају постала вирална, и иако је нестао чим су се ствари захуктале, на крају је ухапшен у области Ел Цастано, у држави Арагуа, где се скривао од закона. Оптужен је за незаконито бављење лекарством и фалсификовање службених докумената, између осталог, и ризикује да иза решетака проведе више година.

Колико год ова прича звучала шокантно, изненадили бисте се колико људи се представља као докторе и како се лако извлаче упркос томе што немају медицинско образовање.

<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/">(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар