За краљицу спортова: Моззарт подржао атлетичаре из Требиња

Талентовани атлетичари из Требиња протеклих девет година вриједно тренирају, а њихов труд награђен је бројним медаљама. У њиховим редовима тренутно су шампиони РС и БИХ у бројним дисциплинама, те државни репрезентативци.

Спорт 12.05.2022 | 20:58
За краљицу спортова: Моззарт подржао атлетичаре из Требиња

Њихову преданост и добре резултате препознали су у компанији Моззарт, па су их наградили новом опремом.

„Ово нам је прва донација спортске опреме. Заиста смо одушевљени и веома захвални. Сада имамо сви једнообразну опрему и изгледамо као један тим“, каже Весна Томић, предсједница Атлетског клуба Требиње.

Атлетски клуб Требиње броји око 70 чланова у селекцијама од цицибана до сениора. Основан је 2013. године, наредне су тренирали и вршили селекцију полазника, а 2015. године се појављују на првим такмичењима на нивоу РС и БИХ. Од 2019. и сениори почињу са наступима на Првенству БИХ.

То је резултирало бројним медаљама и титулама првака и рекордера РС у бројним дисциплинама. Прошле године су у свим категоријама имали државног првака! Титулу најбоље у редовима цицибана узела је Мара Ножица, за млађе пионире Ненад Крстовић, за старије пионире Катарина Филиповић. Марко Шуковић био је најбољи и у редовима јуниора и сениора, те је постао рекордер РС и БиХ за сениоре…Проглашен је најбољим 2021. у свим дисциплинама у РС, а он, као и његова колегиница из АК Требиње Сара Томић, наступа за репрезентацију БиХ.

Клуб се финансира махом наплатом чланарина, а симболичну подршку су до сада добијали од Града Требиње и локалних јавних предузећа. Надају се да ће то бити у већем обиму у наредном периоду јер добрим резултатима промовишу своје Требиње. Посебно им је, кажу, драго што су њихове резултате препознали у друштвено одговорној компанији Моззарт.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар