Весић: Осим добија улицу у БГ на приједлог Пиксија

- Легенда југословенског фудбала Ивица Осим добиће улицу у Београду чим протекну три године од његове смрти, саопштио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Фудбал 14.05.2022 | 22:27
Весић: Осим добија улицу у БГ на приједлог Пиксија

Весић је на Фејсбуку навео да је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси предложио да Осим добије улицу у Београду "због свега што је учинио за наш спорт и наш град".

"Пикси ми је овај предлог изложио у разговору који смо водили пре његовог пута у Сарајево на сахрану Ивице Осима. Град Београд прихвата Пиксијев предлог и Ивица Осим ће добити улицу у нашем граду чим протекне три године од његове смрти. Одлука ће бити донета у међувремену", навео је Весић.

Он је додао да је захвалио Пиксију, у име Београда, на предлогу који је упутио.

"Разговарали смо о томе да се што пре реализују предлози Фудбалског савеза Србије, поднети пре неколико година, да улице у Београду добију Мил?ан Мил?анић и Милош Милутиновић", додао је Весић.

Селектор фудбалске репрезентације претходно је навео да је, уочи пута за Сарајево, разговарао са челним људима града Београда и да је готово извесно да ће једна од улица у Београду добити име по Ивици Осиму.

Осим, који је преминуо 1. маја у аустријском граду Грацу неколико дана пре 81. рођендана, сахрањен је данас на Градском гробљу Баре у Сарајеву.

(Тањуг Фото: Принтсцреен) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Викинг

14.05.2022 21:33

Ста је то уцинио за српски спорт,повео 2 фудбалера из Србије на Свјетско првенство 1990 год,Стојковица и Спасица а 9 фудбалера из Хрватске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубина

14.05.2022 21:35

Весиц није преседник него заменик јадног градонацелника Београда.

ОДГОВОРИТЕ