Немица због штетдње на посао долази коњском запрегом!

Немица Степхание Кирцхнер (33) из града Сцхупбацх у близини Лимбурга, долази на посао коњском запрегом уместо аутомобилом.

Занимљивости 23.05.2022 | 16:24
Немица због штетдње на посао долази коњском запрегом!

Тако је њено путовање до посла необично и занимљиво а такође и мало дуже. Стеффани каже да јој је овако путовање до посла јефтиније.

Она је код куће оставила је свој теренски аутомобил Тоyоту и прешла на праву коњску снагу односно коњску запрегу!

Власница ергеле и тренер коња Кирхнер (33) каже да је тако одлучила јер “не може даље“ након што су цене горива скочиле у Немачкој након ескалације сукоба Украјини.

Пошто сам сумњала и на жетву и све остало ц́е постати много, много скупље, рекла сам самој себи  “морам да уштедим мало новца“,“ каже она.

Тако је прешла на путовање око 6 километара од свог дома у западној Немачкој коњском запрегом. То претвара путовање у једном правцу са 10-15 минута на чак сат времена.

Али Кирхнер је израчунала да, с обзиром на то колико горива троши њен Тојота СУВ, она уштеди око 250 евра месечно ако може да користи коњску снагу сваки дан преноси АП неwс

Њена кочија, коју вуку два коња, сад  је веома популарна међу децом и још неким старијм.

Али “наравно да је човечанство ужурбано и онда су неки људи изнервирани ако не могу довољно брзо да прођу поред мене“, каже Кирцхер.

Она признаје да њен одговор на растуц́е цене горива није за свакога.

“Не могу да ставим коња у гаражу. Мислим да би много више јахача то урадило када би се створиле прилике за коње.”, казала је на крају Стефани.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар